Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Wie zijn wij om de wetenschap tegen te spreken?

BEWEZEN: blondines zijn het slimste!

Een studie die werd uitgevoerd aan de Ohio State University verwerpt het cliché van domme blondjes. Zo zijn blondines in vergelijking met brunettes en redheads een stuk slimmer. Tja, wat kunnen we zeggen? Naast meer plezier hebben dames met blond haar ook een hoger IQ.

Meer dan 10.000 vrouwen namen deel aan het onderzoek. Wat bleek nu uit deze studie? Vrouwen met blond haar hadden gemiddeld een IQ van 103,3. Ze kwamen hier dan ook als grote (oké, we overdrijven een beetje) winnaar uit de bus. Brunettes hadden een IQ van 102,7 en komen zo op een welverdiende tweede plaats. Roodharige dames kwamen uit op een IQ van 101,2 en ladies met zwart haar kwamen uit op 100,5.
 

Ook in het algemeen kwamen er meer blondines voor in de hoge categorieën dan in de lagere categorie. Dit blijkt uit de studie die op zijn beurt gepubliceerd werd in de Economics Bulletin Journal. Volgens wetenschapper Jay Zagorsky bevat het onderzoek voldoende informatie zodat blondines niet meer gediscrimineerd moeten worden op basis van hun haarkleur.
 

Tell me why...

Zo hebben vrouwen met blond haar volgens hem een voordeel omdat ze opgegroeid zijn met verschillende ‘domme blondjes-moppen’ en vooroordelen. Zo hadden ze vaak de drang om zich te bewijzen en gingen ze zo op zoek naar meer stimulatie.
 

Nu lijkt het volgens ons lichtjes onmogelijk dat je IQ gebaseerd is op je haarkleur, maar je beste vriendin even teasen omdat ze bruine lokken heeft, kan natuurlijk nooit kwaad. Mijn lieve collega’s met bruin haar waren het alvast niet eens met deze stelling...

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '