Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram

Handig voor al jullie strandfoto's!

‘Barbie feet’ is de allernieuwste trend op Instagram

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Stokstijf als een plank ergens op liggen of op je knieën zitten als Bambi, we zagen al heel wat gekke poseertrends voorbijkomen op Instagram. De allernieuwste is ‘Barbie feet’, en daardoor zou je je benen optisch verlengen.


Instahubby’s overal ter wereld doen er soms uren over om die ene perfecte foto te maken van hun lief. ‘Nog eentje!’ resulteert meestal in nog 101 verschillende poses, het liefst van al vanuit verschillende hoeken en op verschillende plaatsen. Allemaal om zo veel mogelijk likes te krijgen van mensen die we eigenlijk toch niet kennen. Oeps!

Om de zoveel tijd zien we één bepaalde pose terugkomen bij de helft van de mensen die we volgen. Sommige zijn ludiek, zoals ‘planken’ of ‘chinning’. Andere moeten ons er elegant doen uitzien, zoals de ‘bambi-houding’ – bij voorkeur in bikini -, waarbij je elegant op je knieën en onderbenen moet gaan zitten of de ‘migraine-pose’, waarbij je een hand op je slaap houdt.

Lange stelten


In dat laatste rijtje hoort de allernieuwste trend ‘Barbie feet’ thuis. Een aantal influencers hebben het moeilijk om hun voetjes op de grond te houden, en dat wordt bij deze pose wel heel letterlijk genomen. De bedoeling is dat je een been vooruitsteekt, het (bijna) volledig strekt en enkel je tenen de grond laat raken.

Dankzij die pose verleng je je benen zonder hakken te dragen en krijg je de lange stelten van een topmodel. Score! Heel wat bekende en minder bekende vrouwen zijn gewonnen voor de ‘Barbie feet’-pose. Je hoeft er zelfs niet voor recht te staan, want ook al zittend kan je perfect Barbie-voetjes imiteren.

https://www.instagram.com/p/BlBVHBMAoAZ/?taken-by=kyliejenner

Handig voor al die strandfoto’s waarop we geen torenhoge hakken dragen of voor chillmomenten waarop we liever sneakers dan stiletto’s dragen. Wie inspiratie wil opdoen: hier zijn de allermooiste Barbie-voetjes!

https://www.instagram.com/p/BhQifqGjF_N/?taken-by=caro_e_

https://www.instagram.com/p/Bedm0vhhRl5/?taken-by=noholita

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '