Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nee, het heeft niks te maken met mooiere foto's.

AHA: dus daarom dragen bruidsmeisjes dezelfde jurk

We zien steeds vaker bruidsmeisjes in bijna identieke outfits. Als je denkt dat het om de zoveelste overgewaaide trend uit Amerika gaat, heb je het mis. Er zit namelijk een heel duister kantje aan dit verhaal.


Vaak wordt (terecht) gedacht dat de bruid kiest wat haar bruidsmeisjes dragen, zodat ze er zelf erg goed uitziet naast hen. Als bruidsmeisjes moet je dan vooral in gedachten houden dat het een eer is om gekozen te worden. De échte oorsprong van bruidsmeisjes kan anders ook helpen om die lelijke jurk te relativeren.

Camouflage


Deze traditie stamt uit de tijd van de Romeinen en diende oorspronkelijk als camouflage voor de bruid. In die tijd droegen de bruid en haar entourage namelijk dezelfde jurk. Slechte geesten (of een ex) die de bruid wilden stelen voor haar trouw, zouden door de identieke outfits niet kunnen zien wie de echte bruid is.

https://giphy.com/gifs/friends-rachel-green-feminism-YW8oN9LOrAyc

En de getuige?


De originele functie van een getuige voor de bruidegom is al even bizar.

Wie als getuige wilde fungeren, kon maar beter een heel goede kidnapper zijn. Je leest het goed. Als alle vrouwen uit de omgeving al bezet bleken te zijn, was het aan de getuige om er eentje te ontvoeren als bruid voor zijn beste vriend. Wat een service.

https://giphy.com/gifs/sassy-model-5WXqTFTgO9a7e

 

De bruid binnendragen terwijl jullie voor de eerste keer over jullie deurdrempel komen, zou ook te maken hebben met demonen, onder de vloer deze keer.

Veel demonen en een paar illegale praktijken, dus. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je je beste vriendinnen als schild zou gebruiken... Wat zijn we blij om in 2017 te leven. Nu lijkt die lelijke jurk dragen niet meer zo erg, toch?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '