Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Opeten of weggooien?

AHA: dit moet je écht doen wanneer je eten op de grond gevallen is

Niets zo vervelend als wanneer die ene snack waar je zo naar uitkeek op de grond valt. Volgens de 'vijfsecondenregel' eet je 'm gewoon nog op als je snel genoeg actie onderneemt, maar hoe zit het nu écht?

Uit recent onderzoek aan de Aston University's School of Life and Health Sciences blijkt dat die vijfsecondenregel nog niet zo'n slecht idee is. Ondergrond zou hierin een cruciale rol spelen. Het spreekt voor zich dat je iets wat op zand of andere onhygiënische plaatsen is gevallen, gewoon best niet meer opeet. 'Valt je hapje op tapijt, dan zullen er minder snel bacteriën op terechtkomen,' vertelt onderzoeksleider Anthony Hilton. 'Laminaat- of tegelvloer zijn minder geschikt voor de vijfsecondenregel.'

 

Pasta, snoep en confituur

Ook eten dat er vuil en vies uitziet, gooi je beter meteen de vuilbak in. Met een chipsje of een boterham kan je weinig misdoen, tenzij die laatste met het laagje confituur naar beneden valt, uiteraard. Vocht is namelijk een sterke beïnvloeder wat betreft overdracht van bacteriën. Dus dat verfrissende stukje watermeloen, vergeet het maar. Voor pasta en snoep houd je je best aan de vijfsecondenregel, bacteriën blijven maar al te graag plakken aan het lekkere goedje. Vijf seconden is hier echt het maximum.

 

Bron: Het Nieuwsblad

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '