Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

En waarom je er dus helemaal niets aan kan doen!

AHA: daarom heb jij het altijd kouder dan je vriendje

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De volgende keer dat je vriendje je uitlacht omdat jij het altijd koud hebt en hij niet, toon je hem dit artikel maar. Volgens het wetenschappelijke tijdschrift Quest is er namelijk een heel goede reden waarom je boyfriend warmbloediger is dan jij en waarom je er dus helemaal niets aan kan doen!


We kennen allemaal die struggle waarbij jij het extreem koud hebt en je vriendje net véél te warm. Dat eindigt altijd in een gevecht over de verwarming en het aantal dekens. En dan zwijgen we nog over het feit dat je niet serieus genomen wordt. Hoe vaak zegt je vriendje niet dat je overdrijft en het helemaal niet koud is? Wel, nu blijkt dat er heel goede redenen zijn waarom jullie temperaturen altijd zo extreem verschillen.

Meer spieren


Dat komt door jullie hoeveelheid spierweefsel! Mannen hebben namelijk meer spieren dan vrouwen en produceren daardoor ook meer warmte. Daarnaast hebben vrouwen ook meer vetweefsel, waardoor de warmte die onze spieren produceren niet helemaal doorstroomt naar de uiteinden. Ten slotte heeft een meisje ook een slechtere bloeddoorstroming, waardoor onze handen en voeten twee graden kouder zijn dan die van de boys.

Conclusie? Je kan er helemaal niets aan doen, dus je vriendje mag er de volgende keer rekening mee houden en je lekker opwarmen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '