Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Hoewel ze blijft optreden, kon ze de pijn op haar laatste concert niet meer verbergen.

Adele vertelt openlijk over rugpijn die al jaren aansleept

Tijdens haar nieuwjaarsoptreden in The Las Vegas Residency kampte Adele (34) met serieuze rugpijn en dat ontging ook haar fans niet. Nu vertelt de zangeres hoe dat komt.

In een filmpje van de Daily Star is te zien hoe de zangeres moeilijk kan bewegen over het podium van The Residency en alleen maar kleine stapjes kan nemen. Na enkele bezorgde comments reageert de zangeres nu dat ze al meerdere jaren lijdt aan sciatica, een chronische rugpijn. ‘Ik kan de laatste dagen enkel nog waggelen’, voegt ze eraan toe. Eerst leek het gewoon alsof ze niet goed kon bewegen in haar jurk, maar nu blijkt er dus toch meer aan de hand.

Ik kan de laatste dagen alleen nog maar waggelen.

Adele

Wat is sciatica?

Sciatica is een term die gebruikt wordt om hevige pijn in de benen en de rug te beschrijven. Vaak wordt het getriggerd door een eerder letsel, zoals een hernia. De pijnscheut is vaak scherp en heel intens en is voelbaar tot in het been, de dijen en de onderrug. Omdat het een chronische aandoening is, is er dus ook niet echt een oplossing voor, al neemt Adele er naar eigen zeggen wel al jaren pijnstillende medicatie voor.

Adele sprak eerder ook al over felle pijnen in haar rug, die vaak de oorzaak waren van stress en een slecht postuur. Maar daarnaast kreeg de zangeres al op haar vijftiende last van hernia’s, die zichzelf maar bleven opvolgen. Sciatica is vaak een gevolg van eerdere letsels zoals hernia’s en problemen aan het wervelkanaal.

The show must go on

Toch liet de zangeres zich niet tegenhouden door de constante rugpijn, maar bleef ze zich voluit geven voor het publiek. Haar ‘Weekends with Adele’ waren de afgelopen weken dan ook steevast uitverkocht. Al gaan er geruchten dat de zaal vullen steeds moeilijker wordt door de hoge ticketprijzen. Sommige tickets zouden naar verluid meer dan 1000 euro kosten. Adele treedt nog op tot eind maart in The Residency in Las Vegas.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '