Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Bedank ons later maar!

9 tips voor de perfecte massage

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist
Stiekem toch wel vrij hoog aangeschreven op het lijstje van eigenschappen die ons vriendje moet hebben: massageskills. Er is niets ontspannender na een lange dag werken dan een heerlijke massage. En dat het liefst met verwarmde olie bij deze koude temperaturen. Om jullie voor te bereiden op wat qualitytime, geven we met plezier nog een stap voor stap handleiding voor de perfecte rugmassage. Bedank ons later maar!


 

1. Sfeer


Voordat je met de massage begint, vergeet niet dat de juiste sfeer key is voor een geslaagde avond. Denk aan kalmerende kaarsen met een subtiel aroma en dim de verlichting.

 

2. Meng zelf je massageolie


Meng 2 eetlepels druivenpitolie met 4 druppels van een etherische olie die je zelf graag ruikt. Wij raden lavendel aan, omdat het geschikt is voor de gevoelige huid en erg ontspannend is voor lichaam én geest. Ga je liever all the way? Gebruik dan eens rozengeur! Zo heb je meteen het gevoel dat je je midden in een Turkse spa bevindt.

 

3. Verwarm je olie


Doe eerst een beetje olie in je handen en warm ze zachtjes op. Zo zorg je ervoor dat je lief geen rilling krijgt wanneer je met jouw ijskoude handen zijn lichaam aanraakt.

 

4. Gebruik de juiste druk


Je moet stevig genoeg drukken zodat je de spier onder de huid voelt bewegen zonder dat je partner gaat kronkelen van de pijn.

 

5. Vergeet snel en hard


Begin met trage, stevige en lange bewegingen over de lengte van de rug. Maak daarbij gebruik van je hele hand en herhaal een paar keer om de spieren op te warmen. Het is belangrijk dat je je niet haast. Snelle en harde bewegingen zullen de spieren alleen maar irriteren en je lief zal je al snel vragen om te stoppen, voor de verkeerde redenen of course.

 

6. Doe de vlinderslag


Als de spieren voldoende opgewarmd zijn, gebruik dan de palmen van je handen en beweeg ze in de vorm van een vlinder in cirkelvormige bewegingen over de rug. In de richting van de schouderbladen kan je allebei je handen of een hand tegelijk gebruiken. De grootste druk ligt namelijk op de schouders, dus take care.

 

7. Van onder naar boven


Ga vervolgens van de onderkant van de rug met je beide duimen langs weerszijden van de wervelkolom en ga zachtjes omhoog terwijl je een beetje druk uitoefent. Verminder de druk naarmate je richting de nek beweegt.

 

8. Gebruik je onderarm


Als je voelt dat je handen nogal snel moe worden, vraag dan aan je lief om te gaan zitten zodat jij je onderarmen kan gebruiken. Als je achter hem staat, plaats dan zachtjes je rechteronderarm op zijn schouder, handpalm naar boven en leg je linkerhand op zijn linkerschouder. Gebruik dan je lichaamsgewicht om druk te zetten op je onderarm terwijl je richting nek draait. Doe hetzelfde aan de andere kant.

 

9. Knijp in de nek


Op het einde plaats je zachtjes je handpalm op de achterkant van de nek en zet je lichte druk met je duim aan de ene kant en je vingers aan de andere kant van de nek. Beweeg je hand naar de achterkant van de nek terwijl je lichtjes je duim en vingers samenknijpt rond de nekspieren. Zet geen druk bij de hals; je wil je lief uiteraard niet laten stikken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '