Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Wist je dat je vroegtijdig rimpels kan krijgen als je niet genoeg drinkt?

6 x signalen dat je te weinig water drinkt

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Of het nu 35 graden is of pijpenstelen regent, genoeg water drinken is van levensbelang. Herken je deze zes signalen? Dan moet je dringend een tandje bijsteken wat water drinken betreft. 

Volgens een nieuwe Amerikaanse studie zouden vrouwen dagelijks 2,7 liter water moeten drinken en mannen 3,7. Dat lijkt misschien veel, maar een groot deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vocht haal je ook uit eten. Dus nee, je hoeft geen fles water van 3 liter mee te zeulen naar je werk.
 
Er zijn enkele signalen waaruit je kan afleiden dat je niet genoeg water drinkt en moest je ze nog niet herkend hebben, dan zetten we ze even voor jou op een rijtje.
 

1) Je bent moe

Lusteloosheid kan een teken zijn dat je lichaam zichzelf ‘vertraagt’ om kostbare waterreserves te besparen. Wanneer je acht uur slaapt maar nog steeds heel de dag door moet geeuwen, is de kans groot dat je een extra glas of twee per dag kan gebruiken.
 

 

2) Je kan je niet concentreren

Een gebrek aan concentratie is een andere belangrijke indicator dat je uitgedroogd bent. Is het nog maar 11 u ’s ochtends en kijk je wazig uit je ogen? Moet je dezelfde paragraaf vier keer lezen vooraleer je ‘m helemaal snapt? Loop dan nù richting de kraan om je fles bij te vullen, je zal het verschil snel merken. 

 

3) Je hebt constant honger

Een bepaald percentage van onze dagelijkse vochtopname komt van voeding. Als je merkt dat je honger hebt, vraag je dan af wanneer je voor het laatst gedronken hebt. Misschien heeft je lichaam gewoon nood aan vocht? Met een glas water op je bureau is de kans trouwens kleiner dat je onnodig gaat snacken. 

 

 

4) Je lippen voelen droog aan 

Deze ligt misschien voor de hand, maar weinig mensen beseffen wat voor effect uitdroging heeft op je huid en je lichaam. Als je constant je lippenbalsem moet bovenhalen, probeer dan het probleem aan te pakken bij de bron in plaats van de symptomen te bestrijden. 
 

5) Je hebt last van je spijsvertering 

Spijsverteringsproblemen zijn vaak gekoppeld aan een gebrek aan vezels of bladgroenten, maar water speelt hier ook een grote rol. Een hele dag door van je waterfles nippen, is van vitaal belang voor gezonde darmen. 
 

6) Je ontdekt je eerste rimpels

Het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar vroegtijdige veroudering is een teken dat je niet genoeg drinkt. Naarmate we ouder worden, houdt ons lichaam minder water vast, wat betekent dat je de natuur een handje moet helpen door meer water te drinken. 
 
Je weet dus wat te doen!
 

 

Bron: Careergirl Daily

 
 
Nog meer leesvoer over water:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '