Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Even doorbijten dus!

1000 calorieën verbranden in één uur? Het kan

Als je aan het werken bent aan je summer body, kan het soms frustrerend zijn als je na een tijd nog steeds geen resultaat ziet. Ben je dan op zoek naar een manier waarmee je toch sneller resultaat boekt? Dan is HIIT misschien wel iets voor jou! 

HIIT staat voor High-Intensity Interval Training. Het is een work-out waarbij je delen met hoge intensiteit afwisselt met wat 'rustigere' oefeningen. 

 

De bedoeling is om tijdens die intense momenten écht alles te geven tot je – bijna letterlijk – echt niet meer kan. Als je zó tot het uiterste gaat, verbrand je in een half uur veel meer calorieën dan wanneer je bijvoorbeeld een uurtje aan een constant tempo gaat lopen. 

 

De beste sporten om aan HIIT te kunnen doen zijn: roeien, fietsen en hardlopen. Roeien is misschien wat moeilijker om elke dag te doen, maar lopen en fietsen kunnen normaal geen probleem zijn! 

 

Als je het niet gewoon bent om te sporten kan je best beginnen met telkens 30 seconden hoge intensiteit en daarna één minuut rustiger aan. En dat ongeveer 20 – 30 minuten aan een stuk. 

 

Vergeet natuurlijk niet op voorhand wat op te warmen, en na het sporten een 'cool-down' in te lassen, zodat je nadien geen last krijgt van stijve spieren. 

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '