Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

10 fouten die jij maakt bij het ontharen

In de winter kan je je beenhaartjes lekker laten staan – hello permanent dekentje! Maar tot het zover is, volg je beter deze tips!

 

1. Niet peelen

Of je nu scheert of waxt, scrub je benen altijd voor het ontharen. Zo voorkom je ingegroeide haartjes en bijhorende lelijke rode bultjes. Wees dus niet te lui en bereid je benen voor op the cut.

 

2. Te vaak ontharen

Na nog geen twee dagen – God why? – zijn daar al de eerste stoppels. De drang is groot om al meteen naar wax of een scheermesje te grijpen, maar beheers jezelf. Want tussen twee waxbeurten zouden vier weken moeten zitten. Als je haartjes niet lang genoeg zijn, heeft de wax niet alles mee. Tussen scheerbeurten wacht je best een paar dagen om irritatie te voorkomen. Maar daarin verschilt elke huid, dus tast zelf af hoe snel je terug kan scheren.

 

3. Geen scheerschuim gebruiken

Scheerschuim is een must als je je benen gaat scheren. Het voorkomt irritatie en zou er zelfs voor zorgen dat je een halve millimeter meer haar wegneemt. En dat betekent minder snel opnieuw scheren – ja, we zijn liever lui dan moe. Pluspuntje: als je scheerschuim gebruikt, zie je makkelijker waar je gebleven bent. Jij mist geen enkel haartje meer!

 

4. Droog scheren

Wat je ook doet, scheer nooit zonder je benen op één of andere manier vochtig te maken. Al gebruik je geen scheerschuim, doe dan toch zeker wat water op je huid. Als je toch droog scheert, vergroot je de kans op ingegroeide haartjes, snijwonden en irritaties.

 

5. Tegen de richting van de haargroei in scheren

Scheer in dezelfde richting als jouw haartjes groeien. Zo krijg je geen ingegroeide haartjes of rode bultjes.

 

6. Vroeg in de morgen scheren

's Nachts zwellen je benen wat op en zijn sommige haartjes verstopt. Als je dan 's morgens direct je benen scheert, komen even later de eerste stoppels alweer tevoorschijn. Doe het dus liever later op de dag voor een langer houdend resultaat.

 

7. Een bot scheermesje gebruiken

Gebruik altijd een scherp mesje. Het beste resultaat krijg je met een nieuw mesje, maar je mag het – wegens budgettaire overwegingen, duh – tot vier keer toe gebruiken. Als je maanden hetzelfde mesje gebruikt, krijg je rode bultjes en krijg je je benen lang niet meer zo glad.

 

8. Scheren in een heet bad

Het nuttige aan het aangename koppelen heet dat. Maar het is nuttiger je benen voor het baden te scheren, want door het warme water zwellen ze op. En zo krijg je hetzelfde probleem als wanneer je 's morgens vroeg scheert.

 

9. Op een foute manier waxen

Het ziet er makkelijk uit als iemand anders het doet, maar dat is het lang niet. Als je zelf gaat waxen, is het resultaat vaak niet zo glad als wanneer een expert het voor je doet. Het geheim is je huid strak te trekken, in de tegengestelde richting van je trekbeweging. Als je de strips van beneden naar boven lostrekt, trek dan dus je huid strak naar beneden toe.

 

10.  Op het verkeerde moment in de maand waxen

Een beautyritueel mét waxbeurt klinkt zalig tijdens die tijd van de maand. Je wil jezelf verwennen en je weer mooi voelen. Maar toch kan je dat waxen beter laten, want tijdens je regels ben je extra gevoelig voor pijn. Bespaar het jezelf dus!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '