Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joost Govers

Van de curly girl method tot plopping.

3 methodes om je natuurlijke krullen te doen herlevenOp social media is er een hele curly girl-community, waar je trucjes vindt om je krullen te verzorgen. Wil jij je krullen doen herleven? Er bestaan ook enkele verzorgingsmethodes speciaal daarvoor. Wij tippen je er drie die het uittesten waard zijn!

1. De curly girl method

  • Gebruik zo weinig mogelijk of nooit shampoo en beperk je tot co-washing (wassen met conditioner).
  • Vermijd producten met sulfaten en alcohol (die kunnen je haar droger maken) en siliconen (die kunnen het verzwaren).
  • Ontwar je krullen met je vingers of een brede kam terwijl je conditioner inwerkt.
  • Breng gel aan terwijl je haar nog heel nat is.
  • Knijp het overtollige vocht uit je haar met een T-shirt. Gebruik géén handdoek, want die is wat te ruw en neemt het vocht te snel op.
  • Laat je haar aan de lucht drogen en scrunch out the crunch: kneed je krullen, zodat de gel zachter wordt.

2. De LOC-methode


LOC staat voor liquid of leave-in conditioner (op waterbasis), oil en cream. Het is vooral belangrijk dat je de producten in die volgorde aanbrengt, omdat dat je krullen helpt om zo veel mogelijk vocht vast te houden.

3. Plopping


Plopping is een handige manier om je krullen te laten drogen terwijl je slaapt of andere dingen doet. Terwijl je haar nog héél nat is, breng je een hydraterende crème aan, en vervolgens een gel waarmee je je krullen in model kneedt. Daarna leg je een T-shirt met de mouwen naar beneden klaar en laat je je krullen er ondersteboven in vallen. Je wikkelt het T-shirt rond je hoofd, knoopt het vast en draagt het als tulband. Op YouTube vind je tal van tutorials die uitleggen hoe je het T-shirt precies moet vastknopen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '