Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Meer nog: er is zelfs een ideaal aantal!

Dít is waarom meerdere mensen tegelijk daten goed voor je is

Annelies Hart

Als jij op dit moment single bent en je in de datingpool begeeft, heb je het waarschijnlijk al gewerkt: daten is niet meer zwart-wit. Je schakelt niet plots van over van daten naar een relatie en de kans dat je naast je niet-exlusieve datingpartner nog andere mensen ziet, is groot. Maar daar is helemaal niets mis mee! Meer nog: experts zeggen dat meerdere mensen tegelijk daten, goed voor je is.

Heb je ooit al iemand horen zeggen dat je veel kikkers moet kussen voor je je prins(es) vindt? Wel: het klopt. En met alle opties die we nu hebben dankzij datingapps gebeurt het wel eens dat een paar van die kikkers op hetzelfde moment op je pad komen en je dus tegelijkertijd moet gaan uitzoeken of de ware daar ergens tussen zit. Hoewel sommigen het verwarrend vinden, is het volgens experts net heel gezond voor je om meerdere mensen tegelijk te daten.

‘Om te verduidelijken, gaat dit niet over roekeloos omgaan met andermans gevoelens’, verduidelijkt Laurel House, een relatie-expert bij datingplatform eharmony. ‘Zolang er geen sprake is geweest van exclusiviteit, ben je vrij om verschillende mensen te daten. Je bent absoluut geen player, maar probeert net te ontdekken wat jij wilt in een partner.’

Tunnelvisie

Maar wat als je echt op zoek bent naar een monogame relatie? Is het dan niet tegenstrijdig om meerdere mensen te daten? Absoluut niet, vindt House. Volgens haar hebben we sowieso al de neiging om onze relaties door een roze bril te bekijken, maar als je je focust op maar één iemand ga je hen ook als je enige optie zien.

Met slechts één persoon tegelijk daten kan zelfopgelegde druk creëren om het te laten werken, omdat je al je hoop op één iemand vestigt.

Laurel House

Relatietherapeut

‘Met slechts één persoon tegelijk daten kan zelfopgelegde druk creëren om het te laten werken, omdat je al je hoop op één iemand vestigt’, zegt House. ‘De kans dat je de dingen dan gaat verbloemen en red flags gaat negeren, is reëel. Wanneer je meerdere mensen datet, kom je uit die tunnelvisie en kan je beter beoordelen of iemand al dan niet is waar je naar op zoek bent.’

Het perfecte aantal

Natuurlijk is het door datingapps al snel mogelijk dat je met te veel matches zit, maar ook daar weet de expert een antwoord op. Er is namelijk een ideaal aantal datingpartners om tegelijkertijd te zien: drie.

Het is erg moeilijk om meer dan drie mensen tegelijkertijd te leren kennen en duidelijk te kunnen blijven communiceren‘, legt House uit. ‘Je neemt het risico dat je volledig overweldigd wordt en je niet meer kan herinneren hoe je je bij bepaalde mensen voelde. Zo kan je natuurlijk niet uitzoeken met wie je echt een relatie zou willen aangaan.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '