Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De make-upsessies die Florence aanbiedt tijdens WECANDANCE Festival op 12 en 13 augustus zijn volledig gratis.

Belgische make-upartieste ontwerpt tijdelijke face tattoos exclusief voor WECANDANCE Festival

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist


Naar jaarlijkse gewoonte staat make-upartieste Florence Teerlinck met haar mobiele make-upbar op WECANDANCE Festival in Zeebrugge. Met het thema ‘desert dreams’ in gedachten ontwierp ze voor de editie van dit jaar een collectie tijdelijke face tattoos.


‘Elk jaar vraagt WECANDANCE me een ongeziene make-uplook te creëren op maat van het thema’, vertelt Florence aan de telefoon. Zo was het thema van vorig jaar ‘space’ en kreeg onder meer Joy Anna Thielemans een futuristische beautylook aangemeten. Dit jaar koos de organisatie achter het tweedaagse festival in Zeebrugge voor het thema ‘desert dreams.

https://www.instagram.com/p/BJFJvU9Atsk/?taken-by=themobilemakeupbar

Afrikaanse vrouwen als inspiratie


Teerlinck – die naast Flair ook onder meer Dries Van Noten, H&M en Kenzo tot haar cliënten mag rekenen – besliste weg te blijven van oogschaduw, lipstick en the works, en opteerde in de plaats voor tijdelijke face tattoos.

De Gentse visagiste werkte daarvoor samen met grafisch vormgeefster Amélie Bakker. Het duo liet zich naar eigen zeggen inspireren door de etnische tattoos waarmee Afrikaanse vrouwen in eeuwenoude stammen zichzelf versieren.


‘De tattoos zijn volledig te customizen. Zo kan je ervoor kiezen om je gezicht volledig te laten vol kleven of sommige delen vrij te laten’, vertelt Florence. Wie niet van zwart houdt, hoeft niet te vrezen. Florence voorziet ook tattoostempels waarmee je de ontwerpen in kleur en zelfs met glittereffect op je gelaat kan laten aanbrengen.

De mobiele make-upbar van Florence is op 12 en 13 augustus te vinden op het strand van Zeebrugge. De make-upsessies die ze aanbiedt tijdens WECANDANCE Festival zijn volledig gratis.

Face tattoos WECANDANCE

Face tattoos WECANDANCE

Face tattoos WECANDANCELees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '