https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Is een puistje uitduwen dan toch niet zo’n slecht idee?

Je hoeft het niet te ontkennen, want we pleiten zelf schuldig. Een puistje niet uitduwen is vrijwel onmogelijk. Wie wil er nu met zo'n onappetijtelijk wit puntje op z'n gezicht blijven rondlopen? Goed nieuws voor pimple poppers, want zolang je het op de juiste manier doet blijkt een puistje uitduwen niet zo slecht te zijn.

Als je een puistje op de juiste manier uitduwt, kan dat zelfs het genezingsproces versnellen en de kans op een litteken verkleinen. Wel eerst even heel goed deze do's en don'ts lezen vooraleer je aan de slag gaat.

 

Don't

  • Gebruik nooit een naald of een pincet.
  • Duw niet met je nagels, want dat kan je huid beschadigen.
  • Duw niet te hard en blijf niet te lang doorgaan. Zodra het witte puntje weg is stop je met duwen om te voorkomen dat je schade toebrengt aan je huid. Als je een wondje maakt, ben je namelijk verder van huis. Dan zal het veel langer duren vooraleer het geneest.

 

Do

  • De veiligste manier om een puistje uit te duwen is met een comedonenlepel, die kan je hier vinden. Heb je die niet, gebruik dan je vingers om zachtjes (!) te duwen. De kunst is om het puntje te verwijderen zonder de huid rondom te beschadigen.
  • Reinig je gelaat met reinigingszeep en lauw water. Te koud of te warm water zal je huid nog gevoeliger maken.
  • Zorg ervoor dat je huid goed droog is vooraleer je aan de slag gaat, anders is ze te gevoelig.
  • Heb je een product met benzoyl peroxide of salycilzuur, breng dat dan na de handeling aan om de huid te kalmeren en te desinfecteren.

 

Opgelet, heb je een ernstige vorm van hardnekkige acne, ga dan niet zomaar aan je puistjes prutsen en raadpleeg liever een huidarts.

 

Bron: 'The Best Skin of Your Life Starts Here' van Paula Begoun.

 

Lees ook:

De oorzaak van puistjes achterhaald

Puistje? Gewoon een sticker erover, en klaar!

10 manieren om puistjes te voorkomen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content