Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Voor wie het eens iets anders dan een simpel staartje mag zijn!

INSPIRATIE: 10 sportieve kapsels waardoor jij je goede voornemens sowieso volhoudt

De redactie
Sporten can be a bitch, maar wanneer je even doorzet, zal je écht resultaten zien. En om te voorkomen dat je haar je work-out verstoort, zorg je maar beter voor een sportkapsel dat in alle situaties op z’n plek blijft. Wij verzamelden alvast onze favorieten.


 

Een rommelige knot


Een rommelig dotje ofwel een messy bun ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens handig voor tijdens het sporten. Je hebt geen last van haar dat in je nek kleeft en je kan er als je wil voor de rest van de dag mee rondlopen. Daarnaast is deze haarstijl redelijk makkelijk en snel waardoor je er niet veel tijd en moeite aan moet besteden.

https://www.instagram.com/p/B6yw_ZsjVbx/

Klassieke dot


Mag het voor jou iets minder nonchalant? Dan kan je ook voor een strakke dot aka ballerina bun gaan. Het resultaat is iets klassieker, maar dan heb je wel geen last van vervelende haartjes die in je gezicht komen te hangen.

Ingevlochten dot


Wie iets handiger is, kan eens een ingevlochten dot proberen. Het voordeel aan dit kapsel? Wanneer je de vlecht uit je haar haalt, blijf je achter met een subtiele slag in je haar. Hallo, beach waves!

Space buns


Space buns maakten enkele jaren geleden hun intrede en zijn nog steeds populair. Eerst en vooral is het een ideaal kapsel voor op de festivalweide, maar ook om te gaan sporten, staat het leuk. Zeker een aanrader voor wie graag schattige, girly kapsels draagt.

Dutch braid


Ook vlechtkapsels zijn een aanrader voor wie op zoek is naar enkele sportieve kapsels. Je kan er volop mee experimenteren en variëren. Zo kan je bijvoorbeeld één vlecht maken, je haar opdelen in twee delen of enkel het bovenste deel van je lokken invlechten en de rest laten overlopen in een lage paardenstaart.

Gevlochten paardenstaart


Nog zo’n simpel en mooi kapsel is een gevlochten paardenstaart. Een haarstijl die letterlijk iedereen kan en ook altijd mooi staat. Onze favoriet is alvast de iets hogere variant. Deze heeft een net iets modernere uitstraling!

Bubble ponytail


Niemand minder dan Blake Lively is fan van de bubble ponytail en dan weet je meteen dat het goed is natuurlijk. Daarnaast is het een kapsel dat er leuk uitziet en je ziet meteen dat je er wat extra moeite hebt ingestoken.

Rommelige paardenstaart


Naast een messy bun mag natuurlijk ook een rommelige paardenstaart niet ontbreken. Ziet er lekker nonchalant uit en het is een kapsel dat voor zowel lang als halflang haar kan. Tip: laat je voorste plukken los hangen of voeg enkele kleinere vlechtjes toe voor een speels effect.

Hoge paardenstaart


Een hoge paardenstaart ziet er niet alleen leuk uit, maar het is een kapsel dat ook fijn aanvoelt tijdens het sporten. Wanneer je je staart heen en weer voelt bewegen tijdens het lopen, krijg je meteen zin om een tandje bij te steken, toch?

Het halve dotje


Draag jij je haar liever niet vast, maar vind je het wel vervelend als het de hele tijd in je gezicht hangt? Probeer dan zeker eens het halve dotje. Zo komt je haar niet in je gezicht te hangen, maar heb je wel nog een leuk kapsel voor tijdens het sporten. Ook een aanrader voor wie iets korter haar heeft!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '