Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een overzicht!

AHA: zo vaak moet je je beha dus echt wassen

Je staat voor je kast en je vraagt je af of je die ene sexy, kanten beha toch nog een keer mag dragen of dat je hem beter gisteren al in de was had gegooid. Hoe vaak moet je nu écht je beha wassen? Tijd voor een overzicht!


Stap weg van die wasmachine, neat freaks! Te vaak je beha wassen, doet meer kwaad dan goed. Een wasbeurt neemt namelijk de elasticiteit van je beha weg waardoor je boezem niet meer de ondersteuning krijgt die ze nodig heeft.  Zodra een beha zijn vorm verliest, is de pasvorm ook aangetast.

Wacht een drietal draagbeurten


Hoe vaak je je beha best wast, hangt natuurlijk af van hoe actief je doorheen de dag bent. Heb je niet als een gek naar je trein moeten spurten? Dan volstaat het om je beha na een drietal draagbeurten te wassen. Als je bijvoorbeeld best veel zweet, zul je je beha wel sneller moeten wassen. Draag je je beha slechts voor een paar uurtjes, telt dit niet als effectieve draagbeurt. Die sexy kanten beha die je alleen voor speciale uitjes draagt, kan dus best wel een tijdje in je lade blijven liggen. Je sportbeha’s daarentegen, was je best wel na elke beurt.

 

Hou niet vast aan een strikte ‘planning’


Het is echt geen drama als je dezelfde beha twee dagen na elkaar draagt. Het is wel nuttig om meerdere beha’s te hebben om af en toe af te wisselen zodat je de elastiek niet te snel uitrekt. Door je beha ’s nachts uit te doen, heeft ie de tijd om te recupereren waardoor de vorm en elasticiteit ’s ochtends weer perfect zijn.

 

Volg de wasvoorschriften


In het algemeen houden beha’s meer van een handwasje om ze in vorm te houden, maar check zeker de labels voor de beste instructies. Als je je beha in het wasmachine wast, in plaats van in de gootsteen, zorg er dan zeker voor dat je het programma voor delicate was selecteert. Je steekt je beha liefst ook nog in een speciaal zakje.

 

Vermijd de droogkast


De warmte en het gewoel van de droogkast kan de elasticiteit en de vorm van je beha beschadigen. Wij raden aan om je beha plat te leggen om hem te laten drogen. Door hem op te hangen, kan je beha uitrekken. Voordat je je beha ten droge legt, zorg je ervoor dat de cups niet misvormd zijn. Gebruik een handdoek om het water op te vangen, wring je beha in geen geval uit. Hetzelfde geldt voor sportbeha’s.

 

Berg je beha correct op


Leg je beha’s in één lijn in een lade, zoals ze in de winkel zouden liggen. Verfrommelingen of kreukels kunnen ervoor zorgen dat je beha’s vervormen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '