Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Handig na dat lenteshoppen...

Te weinig opbergruimte? Met deze gouden tips creëer je meer ruimte in je kleerkast

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

We kennen het allemaal: die eindeloze struggle om al die prachtige kleren in die veel te kleine kleerkast te krijgen. En die veroordelende blik van je huisgenoten of je lief maakt die strijd er nu eenmaal niet eenvoudiger op. Om ervoor te zorgen dat je alsnog zorgeloos kan gaan shoppen, zetten wij enkele praktische tips op een rijtje waarmee je meer ruimte in je kleerkast kan creëren.

Hang blazers en jasjes over jurken.

Niet élk item in je kleerkast heeft een eigen kleerhanger nodig. Over luchtige jurkjes of kledingstukken die je wat minder vaak draagt, kan je perfect een blazer of jasje hangen. Bovendien kan je zo eenvoudig al wat outfits samenstellen en verlies je ‘s morgens minder tijd. Van een sterk staaltje timemanagement gesproken!

Maak gebruik van opbergers.

Heb je voldoende ruimte om kleding op te hangen, maar word je bedolven onder stapels opgevouwen T-shirts? Dan zijn kledingopbergers voor jou de redding in nood. Je kan ze eenvoudig aan de stang in je kast bevestigen en ze vullen met sjaals, dunne truitjes of zelfs enkele jeansbroeken. Zo hou je de legplanken in je kast vrij voor die dikkere truien waarmee je naar je favo terrasje trekt.

Gooi accessoires in de strijd.

Wie toch nog een paar trendstukken voor de lente wil shoppen, maakt maar best gebruik van alle beschikbare opbergruimte. Ja, zelfs die in kledingstukken of accessoires. In plaats van riemen aan een haak op te hangen, rol je ze beter op en stop je ze in een lege jaszak. Ben jij nogal vergeetachtig? Laat dan het uiteinde van je riem over de rand van een handtas hangen. Een visuele reminder dat je dus wel degelijk broekriemen in je bezit hebt en geen nieuwe hoeft te shoppen.

Kies de juiste kleerhangers uit.

Je zal er misschien versteld van staan, maar de verkeerde kleerhangers kunnen je kast wel degelijk kleiner maken dan ze in realiteit misschien wel is. Gebruik bij voorkeur dunne, fluwelen kleerhangers. Die nemen namelijk niet al te veel plek in beslag en zorgen ervoor dat zijden blouses of jurkjes met dunne bandjes niet om de haverklap tegen de vlakte gaan. Kies daarnaast ook voor een kleerhanger in een licht kleurtje. Dat geeft je dan weer optisch de idee dat je kast groter is en geen donker hol wordt.

Bewaar winter- en zomerkleren apart.

In de zomer heb je geen dikke puffer jacket nodig, en in de winter geen nood aan korte jeansshortjes. Dus waarom zou je alles in dezelfde kleerkast bewaren? Om plaats te besparen, kan je beter de kleren die je dit seizoen niet nodig hebt op zolder of onder je bed leggen. Wil je dat ze mooi en stofvrij blijven? Plooi dan alle kledingstukken netjes op en leg ze in een opbergbak of een vacuümzak. Geen zin om daarin te investeren? Je koffers werken net zo goed.

Vergeet de deur van je kleerkast niet.

Met de juiste tools kan de deur van jouw kleerkast net zo nuttig worden als die talloze kleerhangers. Bevestig bijvoorbeeld enkele haken aan de binnenkant van de deur en hang er accessoires zoals sjaals, hoeden en tassen op. Je kan zelfs bakjes bevestigen aan je deur zodat je ook sokken en paraplu’s kan opbergen. Ben jij niet zo’n handige Henriëtta? Shop dan een organizer die je gewoon kan ophangen.

Haal je schoenen weg.

Hoe graag je alles ook in één kast wil, vormen schoenen een uitzondering op de regel. Waarom bestaat er anders het woord schoenenkast? Sommige pareltjes zoals die lange laarzen nemen bovendien veel ruimte in beslag. Scoor een paar transparante schoendozen die je eenvoudig kan opstapelen in de hoek van een kamer of zet ze simpelweg onder je bed. Wissel daarbij wel van richting, zo bespaar je nog meer ruimte.

Shop de opbergtips

Multihanger

Multihanger

Multihanger

€ 4,99  –  Ikea

shop hier

Transparante bedroller

Transparante bedroller

Transparante bedroller

€ 22,50  –  Hema

shop hier

Set van 4 ronde plakhaken

Set van 4 ronde plakhaken

Set van 4 ronde plakhaken

€ 4  –  Hema

shop hier

Set van 30 dunne kledinghangers van fluweel

Set van 30 dunne kledinghangers van fluweel

Set van 30 dunne kledinghangers van fluweel

€ 21,98  –  Bol.com

shop hier

Opbergtas

Opbergtas

Opbergtas

€ 9,99  –  Ikea

shop hier

Hangende opberger

Hangende opberger

Hangende opberger

€ 9,99  –  Ikea

shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '