Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bye, bye bad hair day.

Have a good (hair) day!

It’s official! Bad Hair Days bestaan niet alleen in je verbeelding. Bekijk ons dossier en ook jij kan je Bad Hair Days vergeten!

Opgestaan met een Bad Hair Day, dat weet je meteen! Op zo een dag is je haar onhandelbaar, en als je soms last hebt van roos valt dat die dag dubbel zo op. Oh ja, en uitgerekend op een Bad Hair Day heb je vanalles gepland: een belangrijke date, een sollicatiegesprek of een pasfotosessie. Op een good hair day daarentegen gaat alles perfect. Je haar glanst, valt perfect, kortom het ziet er gewéldig uit en je voelt je gewoon ook beter in je vel. En jawel, op zo een dag – meestal een zondag – heb je natuurlijk helemaal niets gepland en kan niemand genieten van je fabulous haar.
Met deze tips zet je voortaan het lot naar je hand.

 

1.Kies de juiste shampoo

Is je haar droog, dof of heb je net extra volume nodig? Met een aangepaste shampoo geef je bad hair geen kans.  Op www.headandshoulders.be vind je vast de shampoo die jouw probleem aanpakt. Keuze genoeg want er zijn maar liefst 12 varianten.

2.Hou je coupe bij.

Wentworth Miller (de cutie uit Prison Break)”Ik scheer mijn haren al jaren heel kort.  Maar voor dit low maintenance effect vraagt het véél onderhoud. Ik moet mijn haar twee keer per week scheren of het ziet er niet uit.”
Halle Berry  “Mijn haar krult heel erg en het is veel werk om die krullen mooi te houden. Dat is ook de reden waarom ik mijn kapsel zo lang zo kort gehouden heb”

Een goede snit is de basis voor elke good hair day. Een coupe die past bij de textuur van je haar en bij je gezichtsvorm is meer waard dan een heel bataljon stylingproducten. Kies een kapper waar je je echt bij op je gemak voelt en aan wie je precies kunt zeggen wat je wil. Hij beslist namelijk mee over het aantal bad hair days de volgende weken!

3. Maak er het beste van

Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy): “Jaren geleden had ik een pijnlijke ontmoeting met mijn krultang. Mijn haar zag er niet uit en tot overmaat van ramp had ik ook mijn voorhoofd wat verbrand. Ik had die dag 14 audities en heb overal maar meteen eerlijk gezegd wat er gebeurd was. Ik denk dat ik die dag heel wat harten gewonnen heb.”

Lijkt er een orkaan door je haar geraasd te zijn? Probeer het positief te bekijken. Er zijn ergere dingen in het leven, een echte orkaan bijvoorbeeld. Trouwens, als we Marc Jacobs willen geloven (en dat doen we natuurlijk altijd en onvoorwaardelijk) is de baret dé absolute musthave dit najaar. Dat bad hair stop je voortaan dus mooi weg onder een schattig exemplaartje.

4. Trek het je niet aan

Kelly Osboure, naar onze mening ervaringsdeskundige wat bad hair days betreft, heeft de ultieme tip: gewoon niets van aantrekken.
“Bad hair day, so what? Kan het mij wat schelen wat anderen vinden van mijn haar. Het is mijn haar, waar moeien ze zich mee?”

5. Geef je mood een boost

Frisse citrusgeuren  maken vrolijker, optimistischer en geven meer energie. Proberen dus die head&shoulders citrus fresh shampoo voor de perfecte en happy haardag! Of wat dacht je van de cool menthol shampoo. Die bevat tintelende, natuurlijke menthol die haar en hoofdhuid stimuleren: de ideale wake-up call voor je mood én je haar. En ocean energy bevat dan weer extracten van zeemineralen die de aroma’s van de zee tot in je badkamer brengen: goed humeur verzekerd!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '