https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @salsalhair op Instagram

Maar do not try this at home!

‘Hair dusting’ is misschien wel dé techniek om je lange lokken te redden

Helaas pindakaas: je moet je haar toch écht regelmatig laten bijknippen om het gezond te houden. De lengtes van je haar zijn namelijk kwetsbaar, waardoor vooral aan de onderkant snel gespleten punten ontstaan. Een regelmatige trimbeurt zou dus dé truc zijn om je hele coupe gezond te houden. Maar psst: het kan misschien ook anders!

Wie niet graag vaarwel zegt tegen z'n lange lokken, maar toch met een gezonde coupe wil rondlopen, moet 'hair dusting' misschien eens proberen. Bij die techniek wordt niet de onderkant, maar de zijkant van je haar zorgvuldig onder handen genomen. Wacht, wat?

 

Jep, dat kan: ook de zijkanten van je haar kunnen bijgeknipt worden. Bij 'hair dusting' wordt het haar strak getrokken en wordt er vervolgens – heel voorzichtig – met een schaar langs het haar geknipt. Daardoor worden er uitstekende puntjes weggeknipt, zodat je je lengte behoudt, maar wel de slechte stukken haar weghaalt. Hoe dat precies in z'n werk gaat, zie je in onderstaande video:

 

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

 

'Hair dusting' moét altijd door een ervaren kapper worden uitgevoerd, want voor je het weet – en wij spreken uit ervaring – knip je perongeluk in je haar in plaats van langs je haar. Daarnaast duurt het proces ook langer dan een normale knipbeurt, maar geeft het (zoals je hieronder kan zien) wel een mooi effect.

 

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

 

Na een paar knipbeurten zal je toch nog écht afscheid moeten nemen van die onderste paar centimeters, maar deze techniek zorgt er wel voor dat je een paar maanden lang je haar kan laten groeien. En alle kleine beetjes helpen, toch?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content