Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Haarkleuren @ home in 5 stappen

Het grijs van Joy anna (check Flair deze week!) of een zomerse sombré? Welk tintje je ook wil, je kan thuis zelf aan de slag. Met onze tips & tricks kleur je je haar – en niet je gezicht – als een pro, hou je het spic en span en spaar je bovendien veel centjes uit.

1. Kies je kleur

Als je twijfelt, kies dan altijd voor de tint die net iets lichter is, want haarkleuringen zijn in de praktijk altijd nét iets donkerder. Op het doosje staat meestal ook aangegeven welke resultaten je kan bereiken met welke startkleur, dus hou daar rekening mee. Niet helemaal zeker? Speel op safe en ga voor een kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt. Een intenser of feller tintje kan je later nog altijd proberen.

 

2. Lees de bijsluiter

Lees eerst aandachtig de bijsluiter. Zo weet je hoe lang het kleurproces gaat duren en hoe je je het best voorbereidt. Geen nood: de nieuwste haarkleuringen zijn heel eenvoudig in gebruik én hebben een duidelijke stap-voor-stap-bijsluiter.
 

3. Tot in de puntjes?

Heb je je haar al eerder gekleurd? Werk dan alleen de wortels en uitgroei bij. Als je altijd je hele haardos kleurt, zullen je punten na verloop van tijd véél donkerder zijn dan de aanzet van je haar, omdat die telkens weer een kleurbad krijgen.
 
 

4. Time is money

Respecteer de tijdsaanduidingen in de bijsluiter. Als je de kleuring een paar minuten langer of korter laat inwerken, krijg je een ander resultaat. Als je het korter laat inwerken, krijg je niet een iets lichtere kleur, maar vaak gewoon een heel andere kleur. Langer inwerken heeft als gevolg dat de haarkleur te donker wordt. Hou dus je keukenwekker bij de hand.


5. Klein onderhoud

Na het kleuren rest je maar één ding: het resultaat onderhouden. Gebruik aangepaste producten om de kleur langer levendig en glanzend te houden.
 
 

Oeps... foutje!

Alle begin is moeilijk, en dat geldt zeker als je je haar thuis kleurt. Wat doe je als er iets misloopt?

  • Vlekjes op je voorhoofd
    Vaak gebeurt het dat er per ongeluk verf op je voorhoofd terechtkomt. Als je dan onmiddellijk ingrijpt, is er geen probleem: gewoon wegvegen! Maar wat als je het pas later ontdekt? Een gezichtsscrub en daarna een toner met alcohol erin zullen de vlekken verwijderen. Wat ook kan helpen, is waterstofperoxide, verkrijgbaar in je supermarkt of apotheker. Nóg beter is voorkomen: smeer je voorhoofd en oren in met vaseline. Zo kan de kleur zich niet aan je huid hechten.
 
  • Aaargh, foute kleur!
    Om tot een bepaalde kleur te komen, doorloopt het haar verschillende stadia. Als je de kleuring te vroeg uitspoelt, kan je haar nog in een fout stadium zitten, waardoor het niet de kleur heeft die jij had gewild. Typische missers zijn een groene schijn bij blond haar en een rossig effect bij donker haar. De oplossing? Altijd de tijdslimiet respecteren. Als het kwaad al geschied is, kan je raad vragen aan je kapper.
 
  • Onnatuurlijke wenkbrauwen
    Het is zover, je hakt de knoop door... Je schakelt over van zwart naar blond, of omgekeerd. Dat is een grote stap en het is heel spannend, maar vergeet je wenkbrauwen niet! Je krijgt een véél natuurlijker resultaat als je ook je wenkbrauwen in je nieuwe kleur verft. Gebruik daarvoor wel speciale wenkbrauwverf (te koop bij de drogist of in de supermarkt).
 
 
Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '