Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Doe dan de virtuele oefening met Style Boutique!

Goesting om een modezaakje te beginnen?

Je droomt al jààààren van een eigen modezaakje?  Ontdek je modestijl én je zakelijke kant dankzij Style Boutique voor Nintendo DS en Nintendo DSi. Wij deden de test.

Het lijkt op ’t eerste zicht een spel voor jonge meisjes. Maar believe us, we waren in no time helemaal mee in ’t spel. De kleren waaruit je mag kiezen zijn mss niet helemaal high fashion, maar het spelprincipe is zo-hooo leuk dat je dat meteen vergeet. 

Plus, er zit een pak humor in. (Een butler die zomaar in je winkeltje verschijnt bijvoorbeeld). We vragen ons af of hele jonge meisjes die leuke knipoogjes wel helemaal door hebben. Maar laten we beginnen met het uitleggen van dit Nintendo spel.

In Nintendo presents: Style Boutique kun je als styliste je eigen winkel openen en zelf bepalen welke kleding je daarin wilt verkopen. Je kunt meedoen aan modeshows, online naar nieuwe spulletjes snuffelen of het opnemen tegen andere stylistes. Je begint als assistente in een kledingwinkel, waar je mensen adviseert over hun outfits. Elke klant heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid, dus moet je goed nadenken over je adviezen om je klanten tevreden te stellen.

Al snel kun je ook je eigen winkel openen. Je bepaalt zelf hoe deze winkel wordt ingericht, voorziet de etalagepoppen van je nieuwste producten, kiest de achtergrondmuziek (echt waar!), verstuurt reclamemateriaal en stelt vast wanneer de uitverkoop begint. Elke tevreden klant brengt geld in het laatje en dat geld kun je goed gebruiken om nieuwe collecties aan te schaffen.

In je dagboek verschijnen regelmatig uitnodigingen voor modeshows in de Exhibition Hall en deze kun je bezoeken om op de hoogte blijven van de laatste trends in de modewereld. Je kunt voor je collecties kiezen uit meer dan 10.000 voorwerpen van 16 verschillende merken, in de meest uiteenlopende stijlen. Kun jij de ‘must have’-trend van het seizoen creëren? Vergeet niet dat het vak van mode-expert veel toewijding, goede planning en grote inzet vereist. Als je niet zorgt dat je de juiste spullen op voorraad hebt, is het snel gedaan met je winkel.

Nintendo presents: Style Boutique gebruikt de interne kalender van de Nintendo DS en Nintendo DSi om de seizoenscollecties synchroon te laten lopen met die in de werkelijke seizoenen. Je kunt met je systeem ook online nieuwe items downloaden. Sommige van deze kledingstukken en accessoires zijn ontworpen door echte modemerken.

Kies de Multiplayer-stand van Nintendo presents: Style Boutique om je outfits via de Nintendo Wi-Fi  Connection te verkopen aan spelers over de hele wereld. Als je vrienden via draadloze communicatie je winkel bezoeken, kunnen ze door jouw voorraad neuzen om inspiratie op te doen. Zo kunnen jullie ervaringen delen, adviezen uitwisselen, en elkaar desgewenst korting geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker gaan shoppen in de collecties van vrienden en andere spelers.

Bepaal zelf of je eruit wilt zien als een geisha of een diva. Wat make-up betreft, kun je niet alleen kiezen uit alle denkbare soorten lipsticks, oogschaduw en mascara, maar je kunt ook gekleurde contactlenzen dragen en de vorm van je wenkbrauwen veranderen. Om inspiratie op te doen en de nieuwste trends te ontdekken kun je door virtuele magazines bladeren.

Er zijn wedstrijden op verschillende niveaus die je uitdagen je stijl op de catwalk te showen. Als de jury jouw modegevoel als beste beoordeelt, ontvang je een exclusieve prijs voor je winkel en heb je kans dat je foto verschijnt in ‘Nuances’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '