Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: <a href="https://www.instagram.com/p/BPnj3pbgDNJ/" target="_blank">@chiaraferragni</a>

Zowel Rihanna als Jennifer Lawrence werden al in het T-shirt gekiekt

GESPOT: dit feministische T-shirt van Dior is dé must have van het moment

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Het witte T-shirt van Dior met opschrift ‘We Should All Be Feminists’ raakt een gevoelige snaar in deze woelige tijden. Vraag dat maar aan Rihanna en co.


 

Wanneer Maria Grazia Chiuri vorig seizoen haar eerste collectie voor Dior voorstelde, was er een bepaald T-shirt dat meteen over de lippen ging. De nieuwe creatief directeur stuurde haar modellen de catwalk op in een simpel wit T-shirt met het opschrift ‘We Should All Be Feminists’.

 

Een actueel statement, maar ook een knipoog naar haar rol als eerste vrouwelijke designer (!) die de plak mag zwaaien bij het Franse modehuis. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het T-shirt nu gespot wordt in de kleerkast van menig celebrity.

Van Jennifer Lawrence tot Rihanna


Symbolisch genoeg maakte het ‘We Should All Be Feminists’-T-shirt afgelopen weekend zijn publieke debuut op de Women’s March in Los Angeles waar de zwangere actrice Natalie Portman (35) ‘m droeg.


Kort daarna deelde niemand minder dan popzangeres Rihanna (28) een foto van zichzelf op Instagram waarop ze te zien is in hetzelfde iconische T-shirt, amper enkele uren nadat ze de Women’s March in New York bijwoonde.


 

Ook tijdens de Couture Fashion Week in Parijs mocht de must have niet in het straatbeeld ontbreken. De Italiaanse modeblogster Chiara Ferragni (29) poseerde in de Franse hoofdstad maar al te graag met het statement op haar borstkas voor de pers.


Ten slotte prijkt de 26-jarige actrice Jennifer Lawrence volgende maand op de cover van de Duitse uitgave van Harper’s Bazaar in, jawel, het ‘We Should All Be Feminists’-T-shirt van Dior.


Onze bescheiden mening? Do believe the hype. Al is 500 euro misschien toch wat veel geld voor een eenvoudig wit T-shirt. Niets houdt je echter tegen om voor amper 10 euro de creatieve duizendpoot in jezelf naar boven te halen en een gelijkaardig T-shirt in elkaar te knutselen. Wij zijn pro feminisme, maar daarom hoeft het ons nog geen rib uit het lijf te kosten.

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '