Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Bij een gel eyeliner is het kleine ronde potje volledig gevuld met product, bij de Cushion Eyeliner zit er een sponzig kussentje in dat het product bevat.'

Flair Beauty testteam: The Cushion Eyeliner van Essence

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.

The Cushion Eyeliner van Essence: 5,5/10


Prijs/kwaliteit

Geen twijfel mogelijk, dit moet met zijn €2,99 een van de goedkoopste eyeliners op de markt zijn. Na een drietal maanden is je eyelinerpotje gewoonlijk aan vernieuwing toe en moet je een nieuw kopen, voor die prijs lijkt dat me geen issue.

Geur/textuur

Het product heeft geen opvallende geur. De textuur is vergelijkbaar met die van een gel eyeliner in een potje, maar iets dunner. Het grote verschil zit ‘m in dat potje. Bij een gel eyeliner is het kleine ronde potje volledig gevuld met product, bij de Cushion Eyeliner zit er een sponzig kussentje in dat het product bevat.

Pluspunten

Je kan heel makkelijk met een eyeliner penseel in het kussentje deppen om de perfecte dosering op je penseel te krijgen. Bij een gel eyeliner is dat anders en kan het weleens gebeuren dat je er een klonter product op je penseel achterblijft, dat maakt het (nog!) moeilijker om een fijn en egaal lijntje te tekenen op je ooglid.

Minpunten

Hoewel ik het systeem met het kussentje erg handig vind, viel de kwaliteit van de eyeliner zelf me wat tegen. Ik had hoge verwachtingen, maar hij bleek niet erg makkelijk om mee te werken. Ik merkte dat het product erg snel opdroogt, waardoor ik heel snel moest tekenen en regelmatig product moest bijnemen.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ik betwijfel het, hoewel de prijs wel heel interessant is. Ik gebruik sowieso liever een eyeliner in stiftvorm, dus een eyeliner in een potje moet me al omver blazen vooraleer ik switch.

Ik testte de eyeliner met een plat, schuin penseeltje om een cat-eye te tekenen. Jammer genoeg bleek het een moeilijk proces met veel bijwerken en overtekenen, vooral omdat het product niet extreem dekkend is en heel snel opdroogt, wat het eerste lijntje nogal vlekkerig en oneffen maakte. Pas na een tweede laagje (niet ideaal bij een eyeliner) was het egaal.

The Cushion Eyeliner – € 2,99 – Essence, bij Kruidvat. 

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '