Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het palet is heel praktisch opgedeeld, zodat je de kleuren per 4, per 3 of per 2 kan gebruiken, afhankelijk van de look die je wil creëren.'

Flair Beauty testteam: The Burgundy Bar van Maybelline

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


The Burgundy Bar van Maybelline: 8/10


Prijs/kwaliteit

Dit goedkope oogschaduwpalet kan makkelijk opboksen tegen concurrenten die minstens 10 euro duurder zijn.

Textuur

De kwaliteit van de oogschaduw hangt grotendeels af van de textuur van het poeder, en die heeft me in dit geval echt verrast. De oogschaduw is erg fijn van textuur, waardoor hij mooi egaal aangebracht kan worden en makkelijk uit te blenden is. Hier heerst geen krijtachtig effect, zoals bij veel andere goedkope oogschaduwpaletjes wel het geval is.

Pluspunten

Ik zag de warme tinten in het palet en was meteen verkocht. Ik ben namelijk verslaafd aan warme oogschaduwkleuren. Elk palet dat donkerpaarse, warmbruine of wijnrode tinten bevat, moet ik dus uitproberen. Mijn verwachtingen van dit palet waren gemiddeld – eerlijk is eerlijk – omdat ik een tikkeltje meer vertrouwen heb in iets duurdere oogschaduwpaletten. En kijk, het is mijn favoriete budgetpalet geworden.

Minpunten

De oogschaduw is niet zo langhoudend als ik had gehoopt. Wanneer ik hem test op mijn arm en erover wrijf, neemt de kleur snel af qua sterkte. Ik heb ook een dag een oogmake-uplook gedragen met enkele kleuren uit het palet, en na een tijdje ging de oogschaduw jammer genoeg wat in de ‘plooien’ van mijn oogleden zitten. Dat kan je gelukkig wel oplossen met een oogprimer vooraf en een setting spray aan het einde, want zo blijft alle make-up langer zitten.

Zou ik het opnieuw kopen?

Een oogschaduwpalet koop je meestal maar één keer omdat je er erg lang mee doet. Ik koop het dus niet opnieuw voor mezelf, maar wel voor een vriendin. Het perfecte kerstcadeau, toch?

Ik hou ervan om zelf te experimenteren met kleurencombinaties voor oogmake-up. Maar als je niet goed weet waar te beginnen, staan er handige instructies op de achterkant van dit palet. Dat is trouwens heel praktisch opgedeeld, zodat je de kleuren per 4, per 3 of per 2 kan gebruiken, afhankelijk van de look die je wil creëren. Slim gezien! Er zitten twee matte tinten in, de andere bevatten allemaal een glinstering. Sommige hebben echt een glitterfinish, andere zijn eerder metallic. De mix van donkere en lichte kleuren vind ik ook echt goed. Ik kijk ernaar uit om er verder mee te experimenteren. 

The Burgundy Bar – € 16,99 – Maybelline, vanaf eind december exclusief verkrijgbaar bij Di en vanaf midden februari ook in andere winkels.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '