Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De tandpasta is gemaakt van fairtrade kokosolie die de tanden natuurlijk en op een milde manier witter maakt.'

Flair Beauty testteam: Super Foodies vegan tandpasta van Oolaboo

Beautyvlogger Charlotte (26) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Super Foodies vegan tandpasta van Oolaboo: 7,5/10


Prijs/kwaliteit

In vergelijking met een tandpasta uit de supermarkt is deze zeker niet goedkoop. Maar je betaalt wel voor een gezond, duurzaam en vegan product.

Textuur/geur

De textuur is anders dan wat ik van mijn vertrouwde tandpasta gewoon ben, wat logisch is, aangezien hij gemaakt is van totaal andere ingrediënten. Ik neem geen opvallende geur waar, maar de smaak is wel best opmerkelijk. Het is even wennen, omdat het veel ‘flauwer’ smaakt dan een traditionele tandpasta.

Pluspunten

Mijn tanden zien er na het poetsen net zo schoon uit als anders. De tandpasta schuimt heel lichtjes en voelt erg zacht, ik krijg geen prikkend gevoel zoals bij veel andere – veel te muntige – tandpasta’s. De tandpasta smaakt toch best fris dankzij de limoensmaak.

Minpunten

Ik moet toegeven dat ik een frisse nasmaak mis die blijft hangen na het poetsen, maar dat lijkt me vooral een kwestie van gewoonte. Dit zorgt er wel voor dat ik een minder schoon gevoel heb, ik vraag me af of de tandpasta voldoende intensief reinigt tussen mijn tanden. Voor de zekerheid flos ik nu toch een keertje extra na het tandenpoetsen.

Zou ik het opnieuw kopen?

Hoewel ik wel zo bewust mogelijk probeer te eten, leef ik lang niet vegan. De motivatie ontbreekt me daarom een beetje om hem te blijven gebruiken, maar ik ben wel blij verrast dat er zo’n alternatief bestaat.

De Super Foodies tandpasta is 100% vegan en bevat geen fluoride of andere bestanddelen die irritatie kunnen opwekken. De tandpasta is gemaakt van fairtrade kokosolie die de tanden natuurlijk en op een milde manier witter maakt. Mooi extraatje voor mensen met een glutenintolerantie: hij is ook glutenvrij.

Super Foodies Toothpaste – € 24,95 – Oolaboo, bij oolabooshop.com.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '