Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: Intense Purifying Clay Mask van Kruidvat

Flair Beauty testteam: Intense Purifying Clay Mask van Kruidvat

'De actieve kool werkt als een soort magneet en gaat zo alle onzuiverheden verwijderen.'

Webredactrice Sandie (27) schuimt continu Pinterest af in haar zoektocht naar het perfecte kapsel, is verslaafd aan felle lipstickkleuren, kan niet zonder haar lifesaving concealer én haar kat Ellie (maar dat is een ander verhaal).

Intense Purifying Clay Mask van Kruidvat: 7/10

Prijs/kwaliteit

Voor € 5,49 krijg je vier capsules, dus over de prijs hoor je mij zeker niet klagen.

Geur/textuur

De textuur van een kleimasker is normaal iets vaster. Dit is redelijk vloeibaar en doet me op sommige momenten zelfs een klein beetje aan een gel denken. Verder heeft het masker geen heel opvallende geur.

Pluspunten

Wanneer ik het masker op mijn huid aanbreng, voel ik meteen dat de zelfverwarmende werking in actie schiet. Het is de eerste keer dat ik zo’n type masker probeer en aanvankelijk voelt het een beetje gek aan, maar ik vind het effect op zich wel aangenaam.

Door de warmte gaan je poriën zich openen en kunnen de ingrediënten je huid beter en grondiger reinigen. De actieve kool werkt als een soort magneet en gaat zo alle onzuiverheden verwijderen. De witte klei die in het masker zit, richt zich dan weer op je talgproductie en daarnaast bevat het masker ook groene thee. Dit ingrediënt is van nature rijk aan antioxidanten en helpt om vrije radicalen (zorgen onder andere voor huidveroudering) te neutraliseren.

Resultaat? Mijn huid voelt gladder aan en nergens is er ongewenste glans te bespeuren. Ik moet wel zeggen dat ik bij gezichtsmaskers zonder zelfverwarmende werking een iets frisser gevoel krijg achteraf.

Je mag het masker één tot twee keer per week aanbrengen op een gereinigde huid. Vervolgens moet je het product goed insmeren en na een inwerktijd van tien minuten mag je het weer afspoelen met lauwwarm water.

Minpunten

De capsules mochten voor mij iets kleiner zijn. Er zit meer in dan je eigenlijk nodig hebt voor één masker, maar je kan het restantje moeilijk bewaren.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ja! Ik ben een grote fan van kleimaskers, dus deze van Kruidvat krijgt zeker een vaste plaats in mijn skincareroutine. Ik ben ook zeer benieuwd naar de werking op lange termijn, dus ik ga hem sowieso nog een keer kopen.

Intense Purifying Clay Mask – € 5,49 – Kruidvat.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.