Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Voor een langhoudende foundation is hij best uniek: je ziet hem niet liggen op je huid en toch dekt hij heel goed.'

Flair Beauty testteam: Skin Long-Wear Weightless Foundation van Bobbi Brown

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincare-producten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Skin Long-Wear Weightless Foundation van Bobbi Brown: 8,5/10


Prijs/kwaliteit

€ 42 is niet goedkoop voor een foundation, maar ik heb het er wel voor over als hij van topkwaliteit is. Tenslotte doet je met een flesje al snel 2 à 3 maanden.

Textuur/geur

Geur is bij de meeste foundations niet aanwezig of eerder neutraal. Deze ruikt kruidig en een beetje spa-achtig. Leuk om de dag mee te beginnen. De textuur is een crème; eerder dik dan vloeibaar, maar wel heel fijn.

Pluspunten

  • Het allerbelangrijkste: het effect op je huid. Eens hij er goed op zit, heb je een egale, matte – maar niet té matte – en gezonde finish. Een unicum voor een langhoudende foundation.
  • Hij is olievrij en is dus ideaal voor acnegevoelige huidjes.
  • Hij houdt inderdaad langer dan andere foundations, die tegen de middag verdwenen lijken te zijn op mijn huid.
  • Voor een langhoudende foundation is hij best uniek: je ziet hem niet liggen op je huid en toch dekt hij heel goed. Bij andere foundations is het kiezen tussen òf dekking òf een naturelle finish.
  • Hij bevat verzorgende ingrediënten, zoals minerale poeders die de talgproductie onder controle houden en vitamine E, vitamine C en karitéboter voor hydratatie.
  • Deze foundation is verkrijgbaar in maar liefst 30 (!) tinten. Ik zou aanraden hem eerder in de winkel dan online te kopen, omdat de kleuren op je computerscherm nooit helemaal de juiste tint weergeven.


Minpunten

Het enige minpuntje valt bijna in het niets vergeleken met het effect op je huid, maar is toch het vermelden waard. De foundation is namelijk niet supermakkelijk aan te brengen. Doordat de textuur iets dikker is (logisch voor een langhoudende foundation), moet je hem snel over je huid verdelen. Daarna wordt hij moeilijker te smeren. Je brengt hem het best eerst aan in stipjes op je wangen, op je voorhoofd, onder je ogen en op je kin. Vervolgens smeer je die zone per zone uit. Als je in één keer je hele gezicht wil insmeren, ‘stropt’ de boel al snel. ’t Is een kleine moeite.

Zou ik het opnieuw kopen?

Zeker!

Deze foundation combineert het beste van al mijn andere foundations: hij dekt genoeg om oneffenheden te camoufleren (wat de andere die een healthy glow beloven, niet altijd doen), houdt lang (hier schieten naturelle, hydraterende exemplaren vaak tekort), heeft een natuurlijke finish (dit is een unicum bij langhoudende, dekkende foundations die vaak toch een maskereffect hebben) en heeft als extraatje een heel fijne geur. Mij lijkt dit ook de ideale zomerfoundation voor vette huidjes die wat te verdoezelen hebben. Bovendien bevat hij een SPF en is hij zweet- en waterresistent.

Skin Long-Wear Weightless Foundation – € 42 – Bobbi Brown, bij Parfuma (Antwerpen en Wijnegem), Bobbi Brown (Antwerpen, Ukkel en Gent), Cosmeticary en Planet Parfum (Brugge en Knokke), Inno Nieuwstraat Brussel.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '