https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Als je curtain bangs of een froufrou hebt, bespaart deze stylingtool je een hoop geklungel.'

Flair Beauty Testteam: Rise Volumising Hot Brush van GHD

Charlotte (29), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Rise Volumising Hot Brush van GHD: 8/10


Wat is het?

Als een krultang en een ronde borstel een kindje zouden maken, zou het dit zijn. De Rise Volumising Hot Brush is een hittetool in de vorm van een ronde borstel en je gebruikt hem op dezelfde manier als je ronde borstel tijdens het föhnen, maar dan zonder haardroger. Je kan er meer volume mee creëren aan de haarwortels en je kan er subtiele waves mee maken.

Prijs/kwaliteit

We kunnen er niet omheen, de tool kost meer dan je gemiddelde krultang. Ik ondervind dat mijn haar er minder droog en dof van wordt dan van mijn goedkopere krultang, dus ik geloof wel dat hij effectief minder schade toebrengt aan je lokken.

Gebruik

Zoals met elke innovatieve stylingtool is het in het begin even zoeken hoe je het moet gebruiken. Ik kreeg gelukkig een spoedcursusje van mijn kapper, maar dan nog was het thuis even zoeken naar de juiste handeling. Ik ben dan ook niet gewoon om mijn haar in model te föhnen met de ronde borstel. Doe je dat wel geregeld, dan zal je de handeling waarschijnlijk sneller onder de knie hebben. Belangrijk is dat je je haar eerst föhnt, zodat het droog is vooraleer je met de Rise aan de slag gaat. Je gebruikt hem altijd op droog haar.

Er zijn een aantal verschillende manieren om de borstel te gebruiken (hier vind je enkele handige tutorials). Het is de bedoeling dat je een lok rond de borstel wikkelt en vervolgens trekt en draait, alsof je je haar aan het föhnen bent. Let wel op dat je de lok er niet meer dan één keer rond wikkelt, want dan kom je vast te zitten (ik spreek uit ervaring). Om volume te creëren aan de wortel hou je de Rise horizontaal, je legt er een brede lok op die je er één keer rond wikkelt en je trekt en draait naar boven toe om de wortel te liften.

Ik vond deze tool vooral heel handig om mijn curtain bangs te stylen. Je legt je froufrou of bangs horizontaal op de borstel en maakt een draaibeweging om meer ronding te creëren. Vervolgens heb ik ze nog zachtjes naar opzij gekruld voor dat gedrapeerde effect.

Pluspunten

  • De ‘tandjes’ zorgen voor een goede grip en de punt van de borstel blijft koud, waardoor je hem makkelijk met je andere hand kan vasthouden om te draaien. Je hebt dus heel veel controle tijdens het krullen, wat het veel makkelijker maakt dan krullen met de haardroger en een ronde borstel.
  • Als je curtain bangs of een froufrou hebt, bespaart deze stylingtool je een hoop geklungel. Ik ondervind altijd moeite om mijn curtain bangs mooi te stylen zodat ze bol liggen en naar buiten gedrapeerd zijn. Met deze tool lukte dat verrassend vlot.
  • Hij warmt vliegensvlug op en koelt ook snel terug af.


Minpunten

  • Het is even zoeken vooraleer je de handeling onder de knie hebt. Als je gewoon bent om te föhnen met een ronde borstel zal je er snel mee weg zijn.
  • Om hele lange lokken te krullen bestaan er volgens mij handigere tools. Als je een lok een keertje te veel rond de borstel wikkelt kom je al snel vast te zitten, je moet het dus in kleine stapjes doen. Bij korter en halflang haar moet het volgens mij wel heel vlot gaan om in je volledige coupe een losse wave te creëren.
  • Als je makkelijk haar verliest ben je nadien wel even bezig met het verwijderen van haartjes uit de borstel. Maar eerlijk gezegd heb ik liever dat ze in de borstel zitten, dan dat ze verspreid liggen over mijn badkamervloer.


Zou je het opnieuw gebruiken?

Zeker! Zodra ik de handeling onder de knie had was ik meteen fan van het natuurlijke, zacht golvende resultaat.

Rise Volumising Hot Brush – € 189 – GHD, verkrijgbaar via jochenvanhoudt.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten