Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Deze peeling is geschikt voor alle huidtypes die een opfrisbeurt kunnen gebruiken, zelfs vettere huidjes.'

Flair Beauty testteam: Pureté Sublime van Galénic

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


 

Pureté Sublime van Galénic: 8/10


Prijs/kwaliteit

50 euro voor een peeling is niet goedkoop. Deze doet méér dan peelings die ik eerder probeerde en is daarom voor mij zijn prijs wel waard.

Textuur/geur

De witte crème voelt fris aan, de geur is bloemig maar met een ietwat chemische ondertoon.

Pluspunten

Hij is supergemakkelijk en snel in gebruik: aanbrengen, 3 minuten laten inwerken, klaar. Het resultaat van die drie minuten is verbluffend: je zíét het effect na één keer gebruiken, je huid is opmerkelijk gladder en frisser.

De eerste keren dat ik hem gebruik, prikkelt hij een beetje, wat ik persoonlijk wel fijn vind: zo voel je tenminste dat er iets gebeurt. Na het afspoelen is mijn huid ietsjes rood, maar dat trekt weg en er blijft niets van irritatie over.

Minpunten

De prijs is aan de hoge kant en ik ben niet zo’n fan van de geur.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ja, omdat ik vind dat het effect zo goed is als een behandeling bij de schoonheidsspecialiste, en dan is een pot waar je zo’n 15 keer van kan smeren eigenlijk niet duur.

De gebruiksaanwijzing intrigeert mij: je moet het product aanbrengen, maar mag het niet langer dan 3 minuten laten inwerken. Straf spul? Me like. De peeling bevat 3 zuren: melkzuur, salicylzuur en glycolzuur, alle 3 gekend om hun huidvernieuwende eigenschappen. Verder zijn er verzachtende (bisabolol), hydraterende (glycerine) en voedende (karitéboter) bestanddelen aan toegevoegd.

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypes die een opfrisbeurt kunnen gebruiken, zelfs vettere huidjes. Op een vette huid met puistjes kan een peeling een rebound-effect hebben: door het peelen droogt de huid uit, waardoor ze net nóg meer talg gaat produceren en het probleem verergert en je soms zelfs meer puistjes krijgt. Deze van Galénic heeft geen uitdrogend effect op je huid, integendeel. Na de drie minuten inwerktijd spoel ik hem af en voelt mijn huid heel zacht aan, zijn mijn poriën fijner en is mijn huid gladder. Ik heb hem ook op mijn man geprobeerd, omdat hij eigenlijk nooit peelings of scrubs gebruikt, en op zijn huid was het effect nog beter te zien dat op de mijne, omdat ik al regelmatig peel, scrub en exfolieer.

Peeling Renovateur Pureté Sublime – € 49,90 – Galénic, apotheek.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '