Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De meeste scrubs stimuleren de talgaanmaak, waardoor ik er vaak puistjes van krijg. Deze heeft dat effect niet.'

Flair Beauty testteam: Pureté Sublime Poudre Gommante van Galénic

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Pureté Sublime Poudre Gommante van Galénic: 8/10 


Prijs/kwaliteit

Het potje kost € 30. Dat lijkt misschien best veel, maar je doet er superlang mee, en het effect is écht zichtbaar, dus ik vind het een faire prijs.

Geur/textuur

Dit is een scrub in poedervorm. Wanneer je hem mengt met water en in je handen wrijft, begint hij te schuimen.

Pluspunten

  • Je kan zelf de intensiteit van de scrub bepalen: voeg je meer poeder of minder water toe, dan scrubt hij harder, met minder poeder of meer water is hij zachter. Al na één keer gebruik voel ik het verschil: mijn huid is opvallend gladder met een fijnere huidtextuur.
  • Je mag hem alle dagen gebruiken, maar dat doe ik niet, omdat ik merk dat hij mijn huid dan wat droger maakt.
  • Doordat het product geen water bevat, kunnen alle actieve bestanddelen in maximale concentratie verwerkt worden, hoeven ze niet verdund te worden én zijn er geen bewaarmiddelen nodig.
  • Dennenpoeder werkt exfoliërend (check!), kaolinpoeder reinigend (check!), steenpoeder mattifiërend (check!) en tensioactief poeder uit kokosnoten verzachtend (check!).


Minpunten

  • Ik ben soms van het ‘more is more’-principe. Dat is bij dit poeder niet goed: als je te veel gebruikt, is de korrel iets te hard en droogt hij je huid wat uit.
  • Je moet ook héél goed naspoelen. Ik gebruikte hem een keer in de douche en had daarna een zanderig gevoel in mijn ogen omdat ik niet lang genoeg had gespoeld. Eerlijk is eerlijk: op de verpakking staat ‘vermijd de oogcontour’ en dat heb ik straal genegeerd.


Zou ik het opnieuw kopen?

Ja, zeker. Ik ben intussen al aan mijn tweede potje toe.

De meeste scrubs werken instant en maken je huid gladder. Maar ze stimuleren ook de talgaanmaak, waardoor ik er vaak puistjes van krijg. Deze heeft dat effect niet en zelfs wanneer ik hem een hele week dag na dag gebruik, is hij mild voor mijn huid. Doseren is soms wat moeilijker, maar zolang je genoeg water toevoegt, is hij mild voor je huid en het effect écht zichtbaar.

Pureté Sublime Poudre Gommante – € 30 – Galénic, apotheek.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '