Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

‘De dag na de behandeling voelt het alsof mijn oksels in brand staan, maar ze zijn kurkdroog en compleet geurloos.’

Flair Beauty testteam: miraDry-behandeling tegen zweten en geurtjes

Charlotte (28), beautyredactrice, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

miraDry-behandeling tegen zweten en geurtjes: 9/10
Prijs/kwaliteit:

Volgens de specialisten moet je rekenen op twee beurten en met wat geluk heb je genoeg aan één beurt. Afhankelijk daarvan gaat het dus in het totaal om 1500 of 2500 euro (de tweede behandeling kost je nog 1000 euro). Dat is een flinke som, maar de behandeling is permanent. Je betaalt dus eenmalig en bent voor de rest van je leven (zo goed als) verlost van okselzweet. Ik kan me voorstellen dat mensen die overmatig zweten, dat er wel voor over hebben.

Behandeling:

Eerst voeren ze een zweettest uit om te zien waar onder je oksels je het meeste transpireert. Vervolgens brengen ze een soort plaktattoo aan zodat de specialist kan zien wat de te behandelen zones zijn. Daarna worden je oksels verdoofd met verschillende prikjes. En tenslotte volgt de behandeling met het miraDry-toestel, dat maakt gebruik van microgolven die de zweetkliertjes vernietigen. Met voorbereiding bij duurt de behandeling ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Pluspunten:

  • Het resultaat mag er zijn: vanaf dag één na de behandeling voel ik al dat mijn oksels kurkdroog zijn en dat ook de hele dag blijven. Het voelt alsof ze in brand staan (als gevolg van de behandeling), maar ik zweet niet. De weken nadien besef ik pas hoe groot het verschil is en hoeveel ik eigenlijk toch zweette. Eén behandeling blijkt dus zeker voldoende voor mij en daar ben ik stiekem wel opgelucht over.
  • De geur verdwijnt echt. Ik zag mezelf niet als een hevige zweter, maar een strak bloesje moest na een dag dragen toch meestal de wasmand in. Nu ondervind ik dat ik hetzelfde bloesje met gemak 3 tot 4 dagen kan dragen en dan nog ruik ik niets onder de oksels.
  • De behandeling zelf doet – normaal gezien – geen pijn. Je wordt verdoofd (de prikjes voel je, maar vallen echt mee) en vervolgens voel je niets meer. Ik voelde het op sommige plaatsen wel goed, maar dat is omdat plaatselijke verdovingen bij mij soms niet goed werken.
  • Het is veilig. Van alle zweetklieren over je volledige lichaam zit slechts 1 tot 2% onder je oksels. Dat je ter compensatie op andere plaatsen harder zou zweten, is dus niet waar.
  • Een leuk extraatje bij sommigen is dat je ook een deel van je okselhaar verliest door de behandeling, omdat enkele haarzakjes ook vernietigd worden. Ik hoopte erop, maar ik merk daar jammer genoeg geen verschil.


Minpunten:

  • Ik moet eerlijk zijn: de eerste dagen na de behandeling waren geen pretje. Er werd me gewaarschuwd dat ik het gevoel zou hebben dat er onder iedere oksel een tennisbal zit en dat is niet gelogen. Ik kon mijn armen niet te ver omlaag en niet te ver omhoog bewegen en de pijn was best intens, zeker de nacht na de behandeling. Met een ontstekingsremmer valt die pijn gelukkig te onderdrukken en je krijgt ice packs mee om onder je oksels te stoppen. Ik kan je garanderen: die ice packs zijn geen overbodige luxe.
  • Na een week had ik geen pijn meer, maar de zone onder en rond mijn oksels is na een maand nog steeds gevoelig. Je moet er ook rekening mee houden dat je oksels een aantal weken (soms tot een paar maanden) niet ‘normaal’ uitzien. Na de behandeling vormen zich onderhuidse bobbels en bulten (de zweetklieren die aan het afsterven zijn) en dat ziet er niet uit. Hou er dus rekening mee dat je deze behandeling beter niet tijdens de zomer plant.


Tevreden?

Ja. Er is een moment geweest dat ik dacht ‘Waarom heb ik dit gedaan?’, maar dat moment was snel voorbij zodra de klachten afnamen en ik besefte hoe opmerkelijk het resultaat was. Als je echt last hebt van overmatig zweten ben ik er zeker van dat je dit ervoor over hebt.

Productinfo:

Eén miraDry-behandeling kost € 1500. Je moet er in principe vanuit gaan dat je er twee nodig hebt, maar veel mensen zijn ook al heel erg tevreden met het resultaat na één beurt.

Meer info op miradry.com en davinciclinic.be.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '