Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De ultieme test waren mijn hardnekkige mascara en eyeliner, maar ook die verdwenen vlotjes. I’m impressed!'

Flair Beauty testteam: Magic Mitt van Jane Iredale

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Magic Mitt van Jane Iredale: 9/10


Prijs/kwaliteit

Ik had de handschoen eerlijk gezegd veel duurder verwacht. Voor iets wat je keer op keer opnieuw kan gebruiken, vind ik 17 euro echt niet duur. Je moet ook meetellen dat je geen reinigingsproduct meer moet kopen, dat scheelt ook.

Textuur

De handschoen heeft een vrij dun stofje met hele kleine vezeltjes. Ze voelt superzacht aan, veel zachter dan een washandje.

Pluspunten

Ik moet toegeven: ik was sceptisch. Daarom heeft het ook vrij lang geduurd vooraleer ik besloot zo’n reinigingsdoekje of handschoen uit te proberen. Ik kon me altijd heel moeilijk voorstellen dat een ‘stukje stof’ gewoon zonder hulp van een reinigingsproduct ál je make-up zou verwijderen. Tot mijn grote verbazing is dat dus echt wel het geval. Ik ben nog maar net begonnen met wrijven en mijn wang is na enkele seconden al volledig vrij van foundation. De ultieme test waren mijn hardnekkige mascara en eyeliner, maar ook die verdwenen vlotjes nadat ik met de handschoen zachtjes over mijn ogen en wimpers masseerde. I’m impressed!

Minpunten

Hoewel er geen restjes make-up meer te bespeuren zijn, heb ik niet het ‘propere’ gevoel dat ik krijg nadat ik een reinigingsgel gebruik in combinatie met water. Om je huid echt diep te reinigen, raad ik aan om nadien toch nog een gel of olie te gebruiken.

Zou ik het opnieuw kopen?

Normaal gezien zou dat niet snel nodig zijn, aangezien je ze telkens opnieuw kan gebruiken. Als ik ze elke dag blijf gebruiken, denk ik dat ik me na een tijdje toch wel een nieuwe aanschaf.

De Magic Mitt is een ecologisch en duurzaam alternatief voor ontschminkingsdoekjes of wattenschijfjes en make-upremover. Je creëert geen afval en verwijdert je make-up op een erg zachte manier die je huid niet beschadigt. Je houdt de handschoen gewoon even onder lauw water, wringt ze uit, voilà, klaar om te gebruiken. Ik vroeg me vooral af wat ik nadien met die vuile handschoen moest doen. Simpel: wassen met lauw water en handzeep is voldoende om de vuilresten weg te krijgen en je handschoen weer helemaal schoon te maken. Nadien laat je ze op een goed verluchte plaats drogen en dan is ze klaar voor het volgende gebruik.

Magic Mitt – € 17 – jane iredale, Parfuma.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '