Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Het kan toeval zijn, maar na deze facial heb ik voor het eerst sinds het begin van mijn zwangerschap een puistjesvrije week.’

Flair Beauty Testteam: Hydrafacial gelaatsverzorging

Charlotte (29), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Signature Hydrafacial: 8/10


Prijs/kwaliteit

Het is zeker en vast niet de goedkoopste gelaatsverzorging. Plan deze behandeling daarom in op een moment dat je jezelf extra in de watten wil leggen (bijvoorbeeld enkele dagen voor je huwelijksdag) of gewoon op een moment dat je huid écht een opkikkertje kan gebruiken (na een lange lockdown, bijvoorbeeld).

Over de behandeling

Hydrafacial is een gelaatsverzorging die héél snel resultaat oplevert. Meteen na de behandeling ziet je gelaat er al glowy en strakker uit, maar na zo’n twee à drie dagen is ze helemaal op haar best. Je huid wordt tijdens de behandeling gereinigd en geëxfolieerd met salicyl- en glycolzuur. Vervolgens worden je poriën diep gezuiverd met een tool die talg en vuilrestjes opzuigt. Daarna worden hyaluronzuur, peptiden en antioxidanten in je huid gepompt om ze te hydrateren, verzorgen en verstevigen.

Ervaring

Mijn huid is voor de behandeling vrij dof met hier en daar wat droge plekjes en roodheid. Sinds mijn zwangerschap* heb ik ook veel vaker last van puistjes op de onderkant van mijn gezicht, dus krijg ik ter aanvulling op de signature behandeling ook een behandeling met blauw LED-licht om mijn huid extra te zuiveren en de puistjes sneller te laten genezen.

Ik vond de behandeling met momenten best intens, vooral op plaatsen waar mijn huid wat gevoeliger is (rond mijn neusvleugels). Tijdens de exfoliërende stap voel je de zuigkracht van het apparaat met tegelijk een ‘schurend’ gevoel. Pijnlijk is het niet, maar mijn huid prikte op sommige plaatsen wel een beetje. Dat gevoel verdween gelukkig heel snel. Na de behandeling is mijn huid wat rood, maar na een halfuurtje is de roodheid verdwenen.

*Ga je voor een Hydrafacial terwijl je zwanger bent, overleg dan eerst goed met je schoonheidsspecialist. Met bepaalde zuren moet je voorzichtig zijn tijdens je zwangerschap, dus krijg je waarschijnlijk een aangepaste behandeling met lagere concentraties.

Mijn huid meteen voor en twee dagen na de Hydrafacial:

Pluspunten

  • Je ziet héél snel resultaat. Ziet je huid er wat dof uit, dan mag je er zeker van zijn dat ze de dagen na deze behandeling opvallend gaat stralen. Wat ik vooral opmerkte was een glowy teint, een superzacht velletje en geen droge plekjes of velletjes meer. Make-up was even overbodig!
  • Sinds mijn zwangerschap heb ik wekelijks nieuwe puistjes op de onderkant van mijn gezicht. Na de Hydrafacial viel het me op dat de puistjes die er nog waren véél sneller genazen en ik heb er sindsdien (we zijn nu een week verder) geen nieuwe meer bijgekregen. Het kan toeval zijn, maar na de behandeling had ik voor het eerst een puistjesvrije week sinds het begin van mijn zwangerschap.
  • Deze behandeling is voor iedereen goed, wat je huidtype ook is. Ze is zelfs geschikt voor huidjes met acne of couperose. Een gevoelige huid kan er altijd wat op reageren, maar bij mij viel dit goed mee.


Minpunten

  • Het prijskaartje. Er zijn tal van gelaatsverzorgingen die maar de helft kosten van deze behandeling, maar ik moet toegeven dat een andere verzorging mijn huid er nog nooit zo mooi en gezond deed uitzien als deze.


Een blijver?

Ik heb veel zin om binnen één of twee maand opnieuw een Hydrafacial te laten doen, maar de prijs doet me toch twijfelen.

Productinfo

Signature Hydrafacial (30 minuten) – € 125 tot 150 – Hydrafacial, hier vind je een salon in je buurt.


Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '