Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik weet dat wanneer ik m’n nagels met Essie lak, ik minstens een week de perfecte manicure heb.'

Flair Beauty testteam: Gel Couture Holiday Collection van Essie

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Laura (27) heeft een zwak voor eyeliner, is verslaafd aan Koreaanse sheet masks en zou – als ze kon – dagelijks een andere tint (glitter)nagellak uittesten. Haar dagelijkse beautyroutine bestaat uit véél mascara, een frambozenrode tint op de lippen en wat bronspoeder voor een sunkissed look.


Gel Couture Holiday Collection van Essie: 9/10


Prijs/kwaliteit

€ 14,90 is niet spotgoedkoop, maar voor een nagellak die – mits een goeie topcoat – tien dagen meekan, vind ik dit een meer dan redelijke prijs.

Geur/textuur

Deze lakjes geuren – in tegenstelling tot de gemiddelde nagellak, die vrij chemisch kan ruiken – eerder neutraal. De tinten Jade To Measure, It’s Rose Golden en Diamond In The Cuff bevatten een kleine shimmer, maar lakken even vlot als de ‘gewone’ kleurtjes. 

Pluspunten

Van Essie is bekend dat het erg duurzame nagellak is. Ik weet dat wanneer ik m’n nagels met Essie lak, ik minstens een week de perfecte manicure heb. Deze Gel Couture-collectie doet het nog beter en verbrak zelfs m’n persoonlijk record: de tint Graced In Garnet hield het 11 (!) dagen uit voor hij begon the ‘chippen’.

Minpunten

Make-up mag voor mij zeker intens zijn qua kleur, maar zelfs met maar één laagje van de Amethyst Noir leek het alsof ik zwarte lak op m’n nagels had, terwijl het flesje eerder auberginekleurig is. Jammer, want zeker op een kerstfeestje met gedimd kunstlicht zie je geen verschil. 

Zou ik het opnieuw kopen?

Zeker. Vooral de tinten Graced In Garnet en Diamond In The Cuff vond ik erg origineel.

What can I say? Essie doet het weer. Hun kleurtjes zijn steeds origineel en hun formules van hoogstaande kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs. Deze eindejaarscollectie is ongetwijfeld een schot in de roos als kerstcadeau voor je meest fashionable familielid.

Amethyst Noir


Diamond In The Cuff


Graced In Garnet


It’s Rose Golden


Jade To Measure


Rue De La Ruby


[td_smart_list_end]

Gel Couture Holiday Collection – € 14,90 per flesje – Essie, verkrijgbaar bij Planet Parfum.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '