Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sandie Stroobants / Aveda

'Het voelde eerst raar om een schuim aan te brengen op droog haar, maar mijn haar oogt nadien echt schoner.'

Flair Beauty Testteam: Foam Reset Rinseless Hydrating Hair Cleanser van Aveda

Webredactrice Sandie (29) werkt al vier jaar voor Flair, maar is al sinds jonge leeftijd verliefd op alles wat met make-up te maken heeft. Ook nu ze volwassen (althans, volgens haar identiteitskaart) is, is haar liefde voor all things beauty nog niet over. Vooral oogschaduwdoosjes, lippenstiften en foundations hebben een speciaal plaatsje in haar hart.

Foam Reset Rinseless Hydrating Hair Cleanser van Aveda: 7/10
Prijs/kwaliteit:

Je kan in de drogisterij goedkopere producten terugvinden waarmee je je haar kan opfrissen, maar naar mijn mening krijg je wel waar voor je geld. Aveda is natuurlijk geen budgetmerk en je doet wel langer met dit product dan met een klassieke droogshampoo.

Geur/textuur:

De textuur is echt heel luchtig. De geur is dan weer lekker fris, maar niet overheersend.

Gebruik:

Het product is heel makkelijk in gebruik. Je brengt het aan op droog haar. Hierbij kan je kiezen of je het rechtstreeks op je hoofdhuid aanbrengt, maar je kan ook een kleine hoeveelheid op je handpalm doen. Vervolgens verdeel je je haar in verschillende secties en masseer je de mousse in op je hoofdhuid. Nadien ga je het product verdelen over de rest van je haar. Aanvankelijk voelt je haar nat aan, maar al snel merk je dat je lokken vanzelf beginnen op te drogen. Achteraf een haardroger gebruiken, is dus zeker geen must. Al vond ik het zelf iets aangenamer om zo opnieuw wat extra volume te creëren. Ja kan je haar dus gewoon in model leggen zoals gewoonlijk. Het product uitspoelen, is niet nodig.

Pluspunten:

  • Het schuim ruikt echt heel fris. Alleen zo al krijg je het gevoel dat je haar een stuk schoner is dan voordien. Ook na gebruik blijft de geur nog eventjes hangen. Zeker na het sporten vind ik het alvast een aanrader.
  • Net omdat de textuur zo luchtig is, gaat het product je haar niet verzwaren. Mijn haar voelt zacht aan en het ziet er ook verzorgd uit.
  • Het product gaat je lokken hydrateren en het gaat pluizig haar tegen. Als ik droogshampoo gebruik, kan mijn droge haar soms stug aanvoelen, maar hier had ik nu absoluut geen last van.
  • De cleanser bevat geen sulfaten, is vegan en niet getest op dieren.


Minpunten:

  • De verpakking stelt dat het effect tot 72 uur merkbaar is. Zelf kon ik het wassen van mijn haar een dag uitstellen, maar nadien was het voor mij wel tijd om onder de douche te kruipen. Al hangt dit waarschijnlijk voor een groot stuk af van je haartype. Ik heb redelijk fijn haar, dus ik heb al iets sneller last van vet haar.
  • Een klassieke droogshampoo geeft je haar vaak instant meer volume. Iets wat hier niet het geval is, maar dat belooft de verpakking ook niet. Als je graag wat meer va-va-voom wil, moet je hier tijdens het stylen van je haar zelf voor zorgen. Naar gelang het gewenste effect moet je hier misschien wel rekening mee houden.


Een blijver?

Ja. Ik gebruik hem vooral na het sporten wanneer ik niet te hard heb gezweet en ik het wassen van mijn haar nog een dag wil uitstellen.

Productinfo:

Foam Reset Rinseless Hydrating Hair Cleanser van Aveda – € 31  – Aveda

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '