Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ze kunnen zeker concurreren met de iets duurdere versies die onlangs op de markt kwamen.'

Flair Beauty testteam: Facial Clay Mask van Action

Webredactrice Sandie (26) schuimt continu Pinterest af in haar zoektocht naar het perfecte kapsel, is verslaafd aan felle lipstickkleuren, kan niet meer zonder haar lifesaving concealer én haar kat Ellie (maar dat is een ander verhaal).


Facial Clay Mask van Action: 8,5/10


Prijs/kwaliteit

€ 2,49 voor een kleimasker is spotgoedkoop. Je gebruikt dit product maar één à twee keer per week, dus je komt er ook nog eens lang mee toe.

Geur/textuur

De maskers hebben een textuur die iets dikker is, maar dat is eigenlijk bij alle kleimaskers het geval. Twee van de drie producten zijn ook quasi geurloos. Alleen het groene masker ruikt heel subtiel naar eucalyptus. Normaal gezien ben ik daar niet zo’n fan van, maar bij deze stoort het me niet.

Pluspunten

Slechts na één keer gebruiken voelt mijn huid superzacht aan. Je kan het masker makkelijk aanbrengen en het droogt goed op. Na de aanbevolen inwerktijd (vijf tot tien minuten) kan je alles er vlot weer afspoelen.

Er bestaan drie soorten (Peeling, Refresh en Revive) en die heb ik voor deze review allemaal in huis gehaald. Voor € 2,49 per potje kan je niet sukkelen, zou mijn mama zeggen.

Het rode masker smeer je het best op plaatsen waar je huid iets vetter is. Bij mij is dat vooral op mijn voorhoofd. Na het afspoelen zag mijn huid er mooi mat uit en dankzij de fijne korreltjes heb je meteen ook een scrub.

Het groene masker (mijn favoriet) geeft een verfrissend effect. Dat merk je aan de geur en ook tijdens het aanbrengen krijg ik al een fris gevoel. Alleen ziet het er tijdens het opdrogen uit alsof je last hebt van een schimmelinfectie.

Het blauwe masker reinigt je huid diep en breng je het best aan op je neus en kin. Hier heb je meestal last van iets grovere poriën dus deze zones van je gelaat kunnen een iets intensievere reiniging gebruiken.

Minpunten

Een tube was iets hygiënischer geweest, maar dat is maar een detail.

Zou ik het opnieuw kopen?

Absoluut. Deze kleimaskers hebben de naam budgettopper zeker verdiend. De verpakking ziet er helemaal niet goedkoop uit en ze doen stuk voor stuk hun werk. Ze kunnen dus zeker concurreren met de iets duurdere versies die onlangs op de markt kwamen.

Facial Clay Mask – € 2,49 – bij Action

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '