Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Syoss / Flair

Een mousse in je haar smeren wanneer het al vettig is voelt raar, maar in minder dan een minuut voelt mijn haar weer droog.

Flair Beauty testteam: Dry Shampoo Mousse van Syoss

Charlotte (27), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Dry Shampoo Mousse van Syoss: 8/10


Prijs/kwaliteit:

De mousse kost minder dan de gemiddelde droogshampoo bij de drogist én ik heb een vermoeden dat je er ook wat langer mee toekomt.

Textuur/geur:

Dit is de eerste droogshampoo in moussevorm die in België bij de drogist of in de supermarkt verkrijgbaar is. Qua textuur was ik dus héél benieuwd. Een mousse in je haar smeren wanneer het al vettig is voelt raar, maar in minder dan een minuut voelt mijn haar weer droog. Heel gek! De geur is fris, maar overheerst niet en blijft niet hangen.

Gebruik:

Het gebruik is te vergelijken met hoe je een volumemousse voor je haar gebruikt. Met als verschil dat je deze Dry Shampoo Mousse enkel aanbrengt op de plaatsen waar je haar vet begint te worden, in de meeste gevallen dus vooraan en aan de haarwortels. Je masseert het product vervolgens goed in, tot het volledig geabsorbeerd is. Daarna ga je er nog even door met een borstel en leg je je haar in model. En het lijkt alsof er niets is gebeurd. Ik had verwacht dat mijn haar nog vochtig of zwaar zou voelen en dat is echt niet het geval. Integendeel, het voelt luchtig en ziet er opgefrist uit. De vette schijn is eruit, maar tegelijkertijd ziet het er niet droog uit en voelt het zacht aan.

Pluspunten:

  • Deze mousse laat – in tegenstelling tot droogshampoo met een poedertextuur – helemaal géén residu achter. Hij lijkt me daarom ideaal voor donkerdere haarkleuren.
  • Hij maakt mijn haar minder vet maar ook niet droog, dof of pluizig, wat bij veel klassieke droogshampoos wel het geval is.
  • Je hebt er niet zoveel van nodig, dus ik vermoed dat je er langer mee toekomt dan met een droogshampoo met poedertextuur.


Minpunten:

  • Mijn haar voelt luchtiger, maar ik heb niet het gevoel dat het veel meer volume heeft. Een poedervariant lijkt net iets meer grip te geven, maar je krijgt er dan ook wel een doffer effect door.


Een blijver?

Ja, ik ben fan. Of hij mijn poederdroogshampoos volledig zal vervangen? Ik ben nog in beraad, maar ik denk het wel.

Productinfo:

Dry Shampoo Mousse – € 4,99 – Syoss, verkrijgbaar in de supermarket en bij de drogist.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '