Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Als je wil weten hoe een schone hoofdhuid voelt, even deze shampoo gebruiken en you’ll know what I mean.'

Flair Beauty testteam: Charcoal Shampoo en Charcoal Conditioner van Dr. Organic

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Charcoal Shampoo en Charcoal Conditioner van Dr. Organic: 8/10


Prijs/kwaliteit

Zowel voor de shampoo als voor de conditioner betaal je € 8,99, echt niet veel voor een verzorgingsproduct op natuurlijke basis.

Geur/textuur

De geur kan ik het beste omschrijven als kruidig. Een aangename, natuurlijke geur die je ruikt tijdens het wassen, maar die nadien niet aanwezig blijft. Vooral de kleur van de producten maakte me nieuwsgierig. Beide producten zijn zwart, zoals je wel kan verwachten van een product op basis van ‘charcoal’ of houtskool, best spannend als je blond haar hebt.

Pluspunten

De productomschrijving van de shampoo belooft een verfrissend en reinigend gevoel. En laat ‘fris’ nu net het eerste zijn wat in mij opkwam toen ik mijn haar net had gewassen met dit product. Vooral mijn hoofdhuid voelde opvallend schoon. Klinkt nogal gek, weet ik. Als je wil weten hoe een schone hoofdhuid voelt, even deze shampoo gebruiken en you’ll know what I mean. Nog een -evident – pluspunt: van de zwarte kleur zie je na het uitspoelen niets meer.

Minpunten

Naast het feit dat mijn hoofdhuid en haar erg fris en schoon voelden, merkte ik geen opvallend onderscheid met andere shampoos of conditioners van dezelfde prijsklasse.

Zou ik het opnieuw kopen?

Jep. Mijn vriend is intussen ook grote fan.

Even terzijde, ik gebruikte na de Charcoal Shampoo en Conditioner ook nog mijn vertrouwde conditioner voor blond haar, omdat die de gele kleur uit mijn haar houdt en voor mij dus onmisbaar is. Toen ik mijn haar na het wassen had gedroogd, zag het er glad en heel glanzend uit. Ik had de dagen voordien flink wat texturizing spray en haarlak gebruikt, en de shampoo heeft alles vlotjes weggewassen. Het voelde allesbehalve zwaar en was makkelijk te ontwarren, een teken dat de conditioner zijn werk ook prima heeft gedaan. Fun fact: beide producten zijn geschikt voor veganisten. Als je dus bij voorkeur natuurlijke producten gebruikt en nog op zoek bent naar een sterk duo om je haar schoon en gezond te houden, kan ik deze sterk aanraden.

Activated Charcoal Purifying Shampoo – € 8,99 – Dr. Organic, bij de natuurwinkel.

Activated Charcoal Purifying Conditioner – € 8,99 – Dr. Organic, bij de natuurwinkel.

Lees meer beautyreviews: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '