Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Dit is het ideale contourpalet als je nog niet veel ervaring hebt met contouren en highlighten.'

Flair Beauty testteam: Contour Kit van Jane Iredale

Beautyvlogger Charlotte (25) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Contour Kit van Jane Iredale: 8/10


Prijs/kwaliteit

De producten van Jane Iredale zijn aan de duurdere kant, maar ze bevatten geen schadelijke ingrediënten en zijn gemaakt met zorg voor het milieu. Daar betaal ik met plezier wat meer voor.

Textuur

De minerale poeders zijn alle drie erg fijn van textuur en laten zich makkelijk aanbrengen.

Pluspunten

Dit is het ideale contourpalet als je nog niet veel ervaring hebt met contouren en highlighten. De poeders zijn subtiel en makkelijk in gebruik. De kleuren zijn bovendien perfect op elkaar afgestemd. Het lichte palet past perfect bij mijn bleke huidtint. Ik weet ook dat ik dit palet zonder enig schuldgevoel kan gebruiken, want alle producten van Jane Iredale zijn 100 % ecologisch en cruelty-free, én ze bevatten geen ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Minpunten

Het highlightingpoeder zou voor mij meer mogen glanzen. Ik vind het effect iets te subtiel om mijn jukbeenderen mee te highlighten, daarvoor heb ik liever een ‘dewy’ finish. Dankzij het oplichtende effect vind ik hem wel ideaal om de concealer onder mijn ogen mee te fixeren.

Zou ik het opnieuw kopen?

Uit ervaring weet ik dat je met een contourpalet héél erg lang doet, dus dat zal niet meteen nodig zijn.

Ik bracht de drie poeders bovenop een laagje foundation en concealer aan. Ik gebruikte de contourkwast van Jane Iredale om het contourpoeder aan te brengen, maar je kan uiteraard ook een andere platte kwast gebruiken. Toen ik het bruine poeder de eerste keer aanbracht, schrok ik even. Op mijn huid leek het donkerder dan ik verwachtte, maar eens je gaat uitblenden, wordt het effect heel natuurlijk. De blush is mijn favoriet van de drie poeders; het is een superzacht roze dat erg flatterend oogt op mijn huidtint.

Great Shape Contour Kit – € 49,50 – Jane Iredale, verkrijgbaar bij Parfuma.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '