Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

'Virgil was niet alleen een geniale ontwerper en een visionair, hij was ook een man met een mooie ziel en veel wijsheid.'

Mode-icoon en dj Virgil Abloh overleden aan de gevolgen van kanker

Margo Verhasselt

De modewereld is in rouw. Modeontwerper en dj Virgil Abloh is op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat deelden zijn nabestaanden in een bericht op Instagram. Abloh ontwierp naast zijn eigen label Off-White ook de mannencollectie voor Louis Vuitton.

Abloh vocht al twee jaar lang tegen cardiale angiosarcoom, een zeldzame en agressieve vorm van kanker. Hij besloot die strijd privé te houden. ‘Virgil onderging talloze zware behandelingen, maar intussen bleef hij zich inzetten voor verschillende belangrijke mode-, kunst- en cultuurorganisaties. Zijn arbeidsethos, oneindige nieuwsgierigheid en optimisme hebben nooit moeten inboeten’, wordt in het bericht op Instagram neergepend. De ontwerper wordt daarnaast omschreven als een toegewijde vader, echtgenoot, zoon, broer en vriend.

Louis Vuitton

Abloh werd gezien als een van de meest invloedrijke zwarte ontwerpers van zijn generatie. Hij was sinds 2018, als eerste zwarte artistiek directeur, werkzaam bij Louis Vuitton en was daarnaast ook creatief directeur voor Kanye West. Abloh laat naast zijn vrouw Shannon ook zijn twee kinderen (Lowe en Gray) achter.

Bernard Arnault, de topman van Louis Vuitton Moët Hennessy, reageert geschokt op het nieuws. ‘Virgil was niet alleen een geniale ontwerper en een visionair, hij was ook een man met een mooie ziel en veel wijsheid’, laat hij in een verklaring weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '