Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

3 op 10 kinderen gaan in te kleine schoenen naar school.

TIP: shop een paar kinderschoenen bij Bristol en steun gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

September staat voor de deur en dat betekent de start van het nieuwe schooljaar met alles wat erbij hoort: een nieuwe outfit, nieuwe schoenen, een nieuwe boekentas... Voor veel kinderen en ouders zijn die aankopen allesbehalve vanzelfsprekend. Schoenenketen Bristol wil kinderarmoede in België dan ook helpen bestrijden met een nieuwe campagne.

Volgens een recent onderzoek van Bristol gaat 3 op 10 kinderen weleens in te kleine schoenen naar school. 6 op 10 ouders geeft dan weer aan in september extra op hun uitgaven te moeten letten om schoolbenodigdheden te kunnen aanschaffen. Ongeveer de helft van de ouders geeft zelfs toe dat hun kind weleens in kapotte of versleten schoenen naar school ging en bijna 1 op de 5 ouders bevestigt dat hun kind om die reden gepest of uitgelachen werd op school. Schokkende cijfers, waar Bristol iets aan wil doen.

De Belgische schoenenketen lanceerde op donderdag de campagne ‘In my shoes’ ten voordele van Stichting Pelicano. Aan de hand van pakkende getuigenissen wordt het probleem van kinderarmoede in ons land onder de aandacht gebracht en per verkocht paar leren kinderschoenen zal Bristol € 5 aan het goede doel schenken. Met dat geld steunt Stichting Pelicano gezinnen die het financieel moeilijk hebben om rond te komen en helpt de organisatie om elk kind een mooie start van het schooljaar te bezorgen.

In my shoes

Heeft jouw mini-me nog een nieuw paar leren schoenen nodig én wil je je goed hart tonen? De ‘In my shoes’-campagne loopt nog tot en met 18 september. Wil je graag zelf een donatie doen? Dat kan door in één van onze Bristol-winkels bij je aankoop een vrije gift te doen vanaf € 1.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '