Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Neem geen genoegen met de eerste broek die je past!

Romy Schlimbach geeft 6 tips aan mensen met een maatje meer om een jeansbroek te vinden die wél lekker zit

De redactie

Curvy, en al een tijdje op zoek naar de perfecte jeans? Onze bodyconfident-coach Romy Schlimbach geeft een aantal ultieme tips om een broek te vinden die mooi is én lekker zit.

Pas in fysieke winkels.

Het aantal fysieke winkels waar je als plussize persoon jeansbroeken kan passen die ook écht passen is helaas beperkt, maar laat dat je er niet van weerhouden om toch op zoek te gaan naar die shops. Alleen zo kan je echt ontdekken hoe het voelt om een goed passende jeansbroek te dragen. Stap af van je vertrouwde webshops, en er zal een nieuwe wereld voor je opengaan, beloofd! Mijn favoriete jeansbroekenwalhalla? Grandiooz in Brasschaat! Je vindt er jeansbroeken in alle vormen en maten, merken, lengtes, stretches, fittings en kleuren!

Zoek uit waar je je comfortabel in voelt,

Er bestaan veel meer broeken dan die ene waar je er meteen vijf van kocht! Neem geen genoegen met de eerste broek die je past, en zoek uit waar je je écht comfortabel in voelt. Wil jij graag ondersteuning aan je buik, probeer dan eens een high rise. Toch niet zo comfortabel, dan is een mid rise misschien meer jouw ding. Een jeans moet niet alleen passen, ze moet ook aangenaam (en dus niet verstikkend!) zitten.

en wat je wil accentueren.

Wil jij graag je mooie billen benadrukken, koop dan een model dat je poep mooi accentueert. Ben je verliefd op je heupen, ga dan eens voor een bootcut. Kijk welke pasvorm jouw curves het beste accentueert. Er zijn namelijk veel verschillende jeansvormen, net zoals er veel verschillende lichaamsvormen zijn. Denk maar aan skinny, straight, wide fit, mom jeans, flared, bootcut, ultra skinny... Passen = trail and error, maar laat dat je niet afschrikken om toch naar die droomjeans op zoek te gaan! 

Ga voor genoeg stretch.

Mijn ultieme tip? Kies voor een broek met voldoende stretch! Ga voor meer dan 3 %; zelf draag ik zelfs het liefst jeansbroeken die rond 7 % stretch zitten. Zo kan de broek je rondingen op elke plek mooi accentueren én krijgen je curves genoeg ondersteuning zonder dat de broek spant.

Durf voor een lichte washing te kiezen.

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat mensen met een maatje meer het liefst naar broeken met een donkere washing grijpen. Niet zozeer omdat ze die mooier vinden, wel omdat die een ‘afslankend’ effect hebben. Maar waarom eens niet – zeker in de zomer – die lichtere jeans passen die je wél mooi vindt? Wedden dat je jezelf daar veel beter in voelt? You’ve got the curves, so you better flaunt them!

Durf hulp in te schakelen.

Toegegeven, shoppen kan voor curvy mensen stressvol en ontmoedigend zijn, laat staan jeansbroeken shoppen. Heb je een hekel aan die benauwde paskamers en weet je écht niet waar te beginnen? Durf dan hulp te vragen! Trommel je beste vriendinnen op (lees: die zijn altijd eerlijk) of vraag raad aan de verkoper van dienst. Dat zal je heel veel stress besparen. 😉

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '