Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isopix

Het lijkt erop dat prins Harry's verloofde zich laat inspireren door niemand minder dan Carrie Bradshaw.

ZIEN: draagt Meghan Markle straks dit type schoen op haar royal wedding?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nu de grote dag voor prins Harry (33) en Meghan Markle (36) nadert, worden wij steeds benieuwder naar Meghans bridal look, zeker nu we sinds kort weten dat de voormalige actrice niet één, maar twee jurken zal dragen op 19 mei. Hoe die eruit zal zien? Daar heeft iedereen het raden naar. Maar als het op haar schoenen aankomt, hebben wij wél een idee van welk type Meghan zal kiezen.


Hoewel de pas bevallen Kate Middleton (36) eerder zal opteren voor schoenen met een lage, comfortabele hak, is Meghan Markle (36) een fan van killerheels.

De voormalige actrice is het duidelijk gewend om hoge hakken te dragen. Haar dagen als Rachel Zane op de set van advocatenreeks ‘Suits’ en de vele rodeloperevenementen die ze bijwoonde voor ze prins Harry (33) ontmoette, hebben dus hun vruchten afgeworpen.

Gaat Meghan Carrie Bradshaw achterna?


Sinds haar verloving met de Britse prins in november vorig jaar bekend werd gemaakt, werd Markle op menig event in pumps van onder meer Manolo Blahnik, Aquazzura, Jimmy Choo en Tamara Mellon gespot. Die laatste was jarenlang creatief directeur bij Choo en startte in 2013 haar eigen label.

Van links naar rechts: roestkleurige ‘Romy’-pumps van Jimmy Choo, zwarte pumps van Manolo Blahnik, zandkleurige ‘BB’-pumps van Manolo Blahnik en kobaltblauwe pumps van Manolo Blahnik.


Dat Markle een liefhebber van pumps is, mag een understatement heten. En laat de vier eerder genoemde designers nu ook allemaal een bruidslijn hebben. Zo bestaat de pump ‘Romy’ van Jimmy Choo – die Meghan uiterst links op bovenstaande foto draagt – in verschillende uitgaven die niet zouden misstaan onder een bruidsjurk.

De ‘Hangisi’ van Manolo Blahnik werd onsterfelijk gemaakt in ‘Sex and the City’ toen Mr. Big Carrie ten huwelijk vroeg met de befaamde pump in plaats van een ring.


Ook Manolo Blahnik heeft een lijn specifiek voor bruiden, met onder meer de pump ‘Hangisi’, die onsterfelijk werd gemaakt in de film ‘Sex and the City’, meer bepaald toen Mr. Big geen ring bij zich had wanneer hij Carrie ten huwelijk vroeg en dan maar een blauwe Hangisi aan haar voet schoof.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook de jongere merken Tamara Mellon en Aquazzura, het Italiaanse label van de Colombiaanse Amerikaan Edgardo Osorio dat opgericht werd in 2011, bieden capsulecollecties voor bruiden aan op hun websites.

Eén ding is zeker: welk schoenenlabel Harry’s bruid ook kiest op haar grote dag, wij zijn er zeker van dat de impact van het ‘Meghan-effect’ – lees: labels die in no time uitverkocht zijn en websites die crashen – op 19 mei groter dan ooit zal zijn.

Manolo Blahnik


Hangisi – € 895

Manolo Blahnik


Nadira – € 895

Manolo Blahnik


Hangisi in kant – € 945

Manolo Blahnik


BBLA Bride – € 715

Jimmy Choo


Romy 100 – € 495

Jimmy Choo


Romy 60 – € 750

Jimmy Choo


Romy 85 – € 525

Jimmy Choo


Romy 85 – € 775

[td_smart_list_end]

Nog meer leesvoer over the royal wedding of the year

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '