Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash/Kringwinkel

Vintagelovers kunnen er snuisteren tussen de uniekste kleding én accessoires!

YASSS: er komt binnenkort een Kringwinkel voor fashionista’s bij de Meir

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Vintagelovers, unite! Volgende maand opent er namelijk een gloednieuwe Kringwinkel vlak bij de prestigieuze Meir. Leuk detail: de Antwerpse vestiging zal zich volledig focussen op kleding, schoenen én accessoires.


Een uitje naar de kringloopwinkel is altijd een avontuur. Je snuistert er doorheen de meest unieke spullen en je kan ze daarbij ook nog eens voor een prikje op de kop tikken. Ook onze redactie ging al met een prachtig tapijt, een rotan bijzettafeltje en oude camera’s onder de arm naar huis. Toch blijven fashionista’s er vaak nog op hun honger zitten, maar daar komt binnenkort verandering in. Begin april opent in het centrum van Antwerpen namelijk een gloednieuwe Kringwinkel de deuren, waarbij een volledig nieuw concept wordt neergezet. Je zal er namelijk geen deco-items vinden, maar wel een rijkelijk aanbod aan vintage handtassen, stoere jeansjasjes, frivole jurkjes en pareltjes van schoenen. Dat wordt dus de place to be voor modeliefhebbers die op een verantwoorde manier willen shoppen.

Goed voor het milieu én ons humeur


Tweedehandspullen scoren maakt ons trouwens oprecht gelukkig. Uit een recent onderzoek van de Kringloopwinkel en online shops als Troc en 2dehands blijkt namelijk dat driekwart van de Belgen een gelukzalig gevoel krijgt als ze een nieuwe vondst hebben gescoord. Dat kunnen wij alleen maar beamen. De 2000 Belgen die aan het onderzoek deelnamen, shopten dan ook voornamelijk tweedehandsspullen omdat die goedkoop zijn, maar ook omdat ze op een duurzame manier willen leven. Met dat gedachtegoed wil de Kringwinkel dan ook een tegenwicht bieden aan alle grote ketens op de Meir. Sta jij nu al te springen om een nieuwe garderobe in te slaan? Rep je dan binnenkort met jouw totebag naar Otto Veniusstraat 11!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '