Home Deco RETRODAG: deze prachtige deco-items tikte onze redactie op de kop in de...

RETRODAG: deze prachtige deco-items tikte onze redactie op de kop in de Kringwinkel

De Kringwinkel is vandaag de place to be voor alle vintageliefhebbers.

Vandaag maken 147 Kringwinkels zich opnieuw op voor de Retrodag. Een dag waarop je niet alleen originele workshops kan volgen, maar ook tweedehands hebbedingen uit de sixties tot de nineties op de kop kan tikken. Jawel, ook onze redactie vond al enkele pareltjes van deco-items in de Kringwinkel…

Het hele jaar door kan je al de leukste zolderschatten en keldervondsten op de kop tikken in De Kringwinkels. Op zaterdag 9 maart schakelen ze nog een versnelling hoger, want dan is er de jaarlijkse Retrodag. De leukste spullen uit de tijd van toen worden op deze hoogdag extra in de kijker gezet. Een servies uit de sixties, vintage meubels, baggy jeans, eighties rolschaatsen of elpees: alles uit je jeugd – of uit de jeugd van je oma – vind je die dag in De Kringwinkels. Voeg daar nog aan toe: crazy uitgedoste winkelmedewerkers, aangepaste muziek uit de jukebox en tal van leuke activiteiten en het wordt een dag om nooit meer te vergeten.

5 / 6
Webredacteur Jorik
Webredactrice Ysaline
Webredactrice Charlotte
Webredactrice Laura
Stagiaire Yana
Webredactrice Herlinde
Webredacteur Jorik
Webredacteur Jorik

“Dit tweedehandstapijt is een van de laatste aanwinsten in het appartement van mijn vriend en ik. We kochten het bij @fernand_tweedehands, de Instagrampagina van onze vrienden Fien en Rik, waarop ze allerlei tweedehandsvondsten in een moderne context plaatsen en verkopen. Zelf geen fan van urenlang alle kringwinkels afschuimen? Zij doen dat met alle plezier voor jou! Gericht tweedehandsshoppen was nog nooit zo eenvoudig.”

Webredactrice Ysaline
Webredactrice Ysaline

“Ik heb deze zetel voor 100€ op de kop getikt in de zomer van 2017. Er stonden twee dezelfde die als duo verkocht werden, maar omdat ik geen plaats had voor twee zetels heb ik kunnen regelen dat ik maar één moest kopen. Leuk weetje: de stoel was van een Club Brugge-speler (wie mochten we niet weten 😉 ). De zetel staat nu te pronken in mijn dressing.”

Webredactrice Charlotte
Webredactrice Charlotte

“Onze drie beste tweedehands vondsten bij elkaar. Toen mijn vriend en ik net ons huis hadden gekocht wilden we het graag heel specifiek inrichten, een beetje art deco-getint. Het barkarretje heeft ons wat zoekwerk gekost, maar de fluwelen stoel was dan weer een toevallige vondst. De bloemenlamp kreeg ik van mijn lief als valentijnscadeau, het is mijn favoriete decoratiestuk in huis.”

Webredactrice Laura
Webredactrice Laura

“Onlangs kocht ik dit rotan tafeltje in de Kringwinkel voor nog geen € 15! Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk bijtafeltje om wat deco-items in de spotlight te kunnen zetten.”

Stagiaire Yana
Stagiaire Yana

“Een jaar of twee geleden is de Kringwinkel in onze stad enorm uitgebreid, tot ongeveer het dubbele van de vorige winkel. Sindsdien spring ik er geregeld binnen om te kijken of ze een nieuwe lading oude camera’s binnen hebben. Die krijgen dan een plaatsje in mijn kamer als retro-touch. Als ik er dan toch ben, snuister ik graag even verder zoekend naar andere leuke deco-items zoals oude koffietasjes om plantjes in te plaatsen. En ook naar leuke pins om mijn jeansjas op te leuken!”

Webredactrice Herlinde
Webredactrice Herlinde

“Sommige mensen zullen deze borden en glazen afschuwelijk lelijk vinden, maar ik vind ze net wel iets hebben. Het doet me denken aan het servies van mijn oma vroeger, en ik hou wel van een kleine retro toets in mijn interieur of huis. Oubollig is het nieuwe hip, en gelukkig kost dit dankzij de kringloopwinkel helemaal niet veel.”

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.