Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De zomer is het uitgelezen moment om te experimenteren! 🍭

5 eenvoudige manieren om kleur in je kleerkast te brengen

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Hangt jouw kleerkast vol neutrale tinten en wil je weleens iets spannenders? Dan is de zomer hét uitgelezen moment om daar verandering in te brengen! De rekken hangen namelijk vol kledingstukken in snoepkleurtjes, en ook de herfst belooft allesbehalve saai te worden. Van top tot teen in groen gekleed gaan lijkt misschien wat drastisch, maar deze vijf tips helpen je op een eenvoudige manier kleur in je kast te introduceren.

Begin bij je beautyroutine

Make-up is de manier bij uitstek om een ​​vleugje kleur toe te voegen aan een neutrale outfit. Begin voorzichtig met het lakken van je teennagels. Die kan je namelijk nog makkelijk wegstoppen in sneakers als je het gevoel hebt dat je outfit te schreeuwerig wordt. Eens je aan de felle kleur gewend bent, kan je je manicure inplannen. Ook getinte lipbalsem is een leuke optie!

Zet volop in op accessoires

Ben je nog niet klaar om kleur door je kleding heen te omarmen? Kijk dan in de eerste plaats naar accessoires. Een minitas of clutch in een knalkleurtje geeft je look een leuk accent zonder dat het overdadig wordt. Laat ook zeker je oog vallen op kralenkettingen. Lekker nostalgisch en dé accessoiretrend van het moment.

Ga voor klassieke silhouetten

Net zoals je kapper je haar niet wil beschadigen met drastische kleuringen, introduceer je kleur in je kast ook best beetje bij beetje. Laat trendstukken nog even links liggen en ga voor veilige klassieke silhouetten, zoals een linnen hemd of een wijde (kostuum)broek. Die kan je namelijk makkelijk combineren met de neutrale stuks die je al in je kast hebt. Voelt een stuk minder angstaanjagend aan, wedden?

Probeer prints

Experimenteren met prints is een makkelijke manier om kleur in je gardrobe te brengen. Neem nu bijvoorbeeld bloemen: de patronen zijn helder en kleurrijk, maar de basis blijft vaak neutraal. Ook chunky strepenprints, waarvan de ene tint dan zwart of wit is, voelen niet snel angstaanjagend aan.

Ken je topkleuren

Uiteraard kan je elke trendkleur aan, maar iedereen heeft wel één tint waarmee ie nog meer straalt dan anders. Hoe die ene tint eruit te pikken? Door veel uit te proberen, maar ook je huid, je haar en je ogen kunnen je in de richting van warme of koele tinten sturen. Eens je jouw match made in heaven hebt gevonden, weerhoudt niets je er nog van om van top tot teen in die ene tint te lopen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '