Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Anna Maria Blanco staat voor flamboyante swimwear met een verhaal.

Italiaans-Limburgse ontwerpster brengt ontroerende ode aan haar overleden mama

Catherine Kosters

Wie vandaag Moederdag viert, staat er misschien niet bij stil dat sommigen onder ons die luxe niet meer kennen. Limburgse creatieveling Carolina Pizzutilo verloor vorig jaar haar mama aan kanker. Als eerbetoon aan de moed en stijl van die prachtige vrouw is er nu het label dat haar naam draagt: Anna Maria Blanco, een Belgische collectie swimwear met Italiaanse roots.


‘Ik vond nooit mijn goesting in het huidige aanbod aan swimwear,’ legt Carolina uit, ‘Een badpak dat er vrouwelijk uitziet zonder meteen Kardashian te gaan, met cut-outs langs alle kanten, leek niet te bestaan.’ Ze omschrijft zichzelf als een tomboy, maar dan wel eentje die niet bang is om haar vrouwelijke vormen te accentueren. Dat laatste heeft ze aan haar Italiaanse roots en meer bepaald haar mama te danken.

‘Als kind zag ik mijn mama in prachtige swimwear: een beetje old-school, met hoog uitgesneden broekjes en laag uitgesneden bikinitops. Altijd goed wat bil of borst,’ zegt Carolina lachend. Diezelfde stijl probeerde ze te vertalen naar een collectie badpakken die tegelijk sexy en stijlvol moesten zijn.

In badpak naar het ziekenhuis


Toen Carolina’s mama ziek werd, kwam alles in een stroomversnelling terecht. ‘De eerste schetsen en samples heb ik haar nog kunnen laten zien. In de ziekenhuiskamer trok ik badpakken aan over mijn jeans tot we dubbel lagen van het lachen. Toen ik haar vertelde dat het label haar naam zou dragen, moest ze huilen van ontroering.’

Op 11 juli 2017 verloor Anna Maria haar strijd tegen de gruwel die kanker heet. ‘Plots stond alles stil,’ herinnert Carolina zich, ‘Mijn leven, mijn werk, het project. Diep vanbinnen wist ik: het hoeft niet nù, maar ooit ga ik ermee verder.’ Minder dan één jaar later is Anna Maria Blanco een feit. De lijn bestaat uit drie badpakken en is vernoemd naar, geïnspireerd door en opgedragen aan Carolina’s mama.

Panlatten met dikke borsten


Rode draad doorheen de eerste collectie is de stijl van Anna Maria. Die omschrijft Carolina in één woord als flamboyant: ‘Als zij ergens binnenkwam, had iedereen het gezien. Je kon er niet naast kijken.’ De ontwerpen zijn dan ook best gewaagd te noemen. Denk decolletés, side boob en ieniemini broekjes. La Dolce Vita resort, zeg maar.

‘Het was niet mijn bedoeling om voor iedereen te ontwerpen. Dat is onmogelijk,’ gaat Carolina verder, ‘Al wil ik in de toekomst ook toegankelijkere modellen aan de collectie toevoegen. Met een bredere poep, bijvoorbeeld (lacht).’ Toch is het eerste seizoen niet enkel voor ‘panlatten met dikke borsten’ bedoeld, om Carolina te citeren. ‘Ik ontwerp voor vrouwen die trots zijn op hun lijf en goed in hun vel zitten, ondanks of net dànkzij hun rondingen.’

Aan alle moeders


Vandaag is voor veel mama’s een speciale dag, maar voor Carolina is het er één zoals een andere. ‘Eerlijk? Ik had niet eens door dat het Moederdag was. Alle lof voor de mama’s out there, maar ik heb geen speciale dag nodig om aan de mijne te denken. Ze is altijd bij mij in mijn gedachten. Zowel voor als tijdens haar ziekte heb ik haar elke dag mijn liefde getoond.’

Voor wie vandaag langs huis gaat met bloemen en pralines heeft Carolina maar één goede raad: ‘Omhels je mama en kus haar, maar dat moet je eigenlijk elke dag doen.’

De swimwear van Anna Maria Blanco shop je hier. De collectie is 100% made in Belgium en de campagne werd in het Italiaanse Puglia geshoot, het geboortedorp van Anna Maria.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '