Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wie moet deze trend eens uitproberen? 😜🍹

‘Aperol Spritz Dressing’ is de meest verfrissende modetrend van deze zomer

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Wie na de werkuren al eens graag op een terras vertoeft, heeft ongetwijfeld al van een Aperol Spritz genipt. Het verfrissende drankje verovert op bloedhete dagen niet alleen je smaakpapillen, ook je kleerkast. Het felle, opzichtige oranje hangt momenteel namelijk overal in de rekken en is goed op weg de trendkleur van de zomer te worden. Klaar voor een lesje in ‘Aperol Spritz Dressing’?

Oranje kledingstukken trekken de aandacht, brengen je meteen in een goed humeur en zijn ondanks hun intensiteit ontzettend makkelijk te combineren. Het mag dan ook geen verrassing wezen dat modemeisjes zich massaal in de tint, die doet denken aan Aperol Spritz, hullen. Monochrome looks weten ons op Instagram het meest te verrassen, al kunnen ze voor sommigen een beetje overweldigend zijn.

‘Breek’ je outfit

Toch kan je met de juiste stylingtrucjes aan het experimenteren slaan. Ja, zonder het gevoel te hebben dat je er als een fluostift bijloopt. Zo hoef je je niet te houden aan een en dezelfde tint oranje. Breek je look à la Hailey Bieber door diep mandarijnoranje te combineren met een zachtere versie, eentje die wat weg heeft van het schijfje sinaasappel dat in je favo drankje siert.

Probeer ook eens af te wisselen met stoffen. Zo kan je in je outfit sexy satijn verwerken, maar ook badstof. Die mix maakt het een stuk interessanter zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen.

Pak je het liever wat rustiger aan? De pittige tint werkt al net zo goed met crème, beige, en blauw. Ook met bruine kledingstukken kan je de bal haast niet mis slaan. Combineer bijvoorbeeld een linnen oranje hemd met een wijde kostuumbroek in chocoladebruin. Zo gaat je flitsende bovenstuk met alle aandacht lopen en blijft de rest van je outfit wat klassieker.

Ook prints zijn een makkelijk manier om een streepje oranje in je garderobe te brengen. 70s prints scoren momenteel erg hoog en zijn vaak voorzien van de trendkleur. Het print kan de basis zijn voor de andere tinten die je in je outfit verwerkt, maar je kan ook net zo goed prints mixen. Denk maar aan streepjes met een cool bloemenprint. Hoe vrolijker hoe beter, toch? 😉

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '