Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

FASHION REVOLUTION WEEK: deze 9 influencers streven naar een eerlijke kleerkast

Jolien Meremans

Eerlijke en duurzame mode zit ein-de-lijk in de lift en dat juichen wij tijdens de Fashion Revolution week maar al te graag toe. Ook deze Instagrammers laten zich niet beïnvloeden door fast fashion en richten hun pijlen op eerlijke mode. #whomadeyourclothes?


De Fashion Revolution Week is een wereldwijde actie die strijdt voor betere werkomstandigheden in de kledingindustrie. Ze herdenkt bovendien de ramp aan de Rana Plaza. In 2013 kostte de instorting van een Bengaalse textielfabriek daar het leven aan 1.138 kledingarbeiders. Ook heel wat influencers dragen sinds de ramp hun eigen steentje bij om te streven naar eerlijke mode en betere werkomstandigheden voor textielarbeiders.

1. Anina Himsa


De Zwitserse blogger en influencer houdt zich niet alleen bezig met het posten van haar favoriete vegan recepten, maar ook met het promoten van haar go-to fair fashion outfits. Op haar blog heeft Anina zelfs een speciale rubriek over fair fashion waarin ze advies geeft over ethisch winkelen en artikels publiceert over haar favoriete sustainable kledingmerken.

2. Hey Lila hey


De Duitse globetrotter Mia showt op haar blog en Instagrampagina de mooiste fair fashion outfits op de meest adembenemende plaatsen. Ook op YouTube promoot ze ethische mode en ze zet haar volgers ook aan om tweedehandskleding te kopen door erop te hameren dat tweedehands ook verrassend mooi kan zijn.

3. Marta Canga


De Spaanse Marta woont momenteel in Londen en schrijft dagelijks over haar avonturen als veganist. In 2015 begon Marta meer aandacht te besteden aan veganistische kleding en nu probeert ze op haar eigen tempo haar kledingkast enkel nog maar aan te vullen met eerlijke modestukken.

4. Sustainably Chic


De fulltime blogger en mama Natalie deelt op haar website en Instagrampagina haar favoriete duurzame lifestyleproducten en fair fashion #ootds. Natalie besteedt op haar blog niet alleen aandacht aan eerlijke kledingstukken, maar geeft ook tips aan andere mama’s om eerlijke huishoudproducten en babyspulletjes te vinden.

https://www.instagram.com/p/BvB8dTZHwQR/

5. Mari Dalor


Lisa heeft al meer dan tien jaar ervaring in de mode-industrie en bewijst met haar website en Instagrampagina dat iedereen ethische modeartikelen kan dragen. Zo geeft ze tips voor de perfecte fair fashion looks en geeft ze interieur- en kooktips voor een eerlijk leven. Met haar blog hoopt ze dat ze volgende generaties een mooie toekomst kan bieden.

6. Fairknallt


Marie ken je misschien van haar deelname aan het programma ‘Germany’s Next Topmodel‘ in 2009. Na de instorting van de fabriek in Bangladesh in 2013 besloot het model haar kast helemaal overhoop te gooien en enkel nog maar ethische kleren in haar dressing te hangen. Op sociale media en haar blog promoot ze op een professionele manier haar bewuste kledingstijl en die wordt met open armen door haar volgers én modegiganten ontvangen.

7. Elise Cook


De Australische Elise woont samen met haar echtgenoot in een perzikkleurig busje. Samen gaan ze op zoek naar de meest fotogenieke plaatsen van het land en streven ze naar een zo eerlijk mogelijk leven. Daarom draagt het koppel enkel eerlijke kledingmerken.

8. Lucy In The Sky


Lucy bezit ongetwijfeld de ultieme zomergarderobe van je dromen. Beter nog, ze deelt graag outfitinspiratie die volledig bestaat uit duurzame modelabels en maakt prachtige kiekjes van haar roadtrips en andere avonturen.

9. Wild and Free Corina


Corina is geobsedeerd door handmade kledinglabels en gebruikt haar Instagrampagina om haar favoriete labels in de spotlights te plaatsen. Ze heeft ook een eigen collectie van eerlijke accessoires: Wild & Free Jewelry.

 

De Fashion Revolution Week loopt nog tot en met 28 april. Over heel het land kan je je inschrijven voor leuke workshops, lezingen en andere eerlijke activiteiten.

Meer fair fashion:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '