Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Deze Vlaamse podcastmakers houden het grappig, realistisch en volledig herkenbaar.

LUISTERTIP: 10 heerlijk eerlijke podcasts van eigen bodem

Naomi Ghyssaert

Onderweg, gezellig thuis of tijdens een vervelend klusje: een podcast luisteren kan écht overal en wanneer je wil. Omdat we bij Flair fan zijn van real talk, lijsten we 10 Vlaamse podcasts op die het lekker echt houden. Van mentale gezondheid over mom confessions tot maatschappelijke onderwerpen. Give it a listen!

Bless The Mess

Waarover gaat het? Deze kersverse MNM-podcast wordt gehost door dj’s Anushka Melkonian en Kawtar Ehlalouch. De twee vriendinnen wijden elke aflevering aan een centrale vraag die meer dan herkenbaar is, zoals ‘Niemand vertelde me ooit dat het leven zo duur is’. Verwacht je aan blunders, crisissen en eerlijke conversaties.

Waar te beluisteren? Spotify en Google Podcasts. Meer info vind je hier.

KEIHARD

Waarover gaat het? Bij podcastmakers Jozefien Daelemans en Dalilla Hermans gaat alles keihard. Van keihard lachen tot keihard balen. Beiden zijn ze mama, vriendinnen, activist, mediakenner en zo veel meer. In hun podcast ‘KEIHARD’ praten ze over wat hen bezighoudt in het leven, met wat hulp van experten en zonder filter.

Waar te beluisteren? Spotify, iTunes, Google Podcast en YouTube. Meer info op keihard.be.

Radio Mama

Waarover gaat het? Podcastmaker en mama Kristien Wollants heeft met ‘Radio Mama’ al vier seizoenen achter de rug. Ze heeft het over jong ouderschap en alles wat daarbij komt kijken: met vallen en weer opstaan.

Waar te beluisteren? Spotify en op radiomama.com.

Onbespreekbaar

Waarover gaat het? Moest je deze nog niet kennen, dan is dit je voorteken om eindelijk te luisteren! Het powerduo Jef en Nicolas maken met hun podcast ‘Onbespreekbaar’ mentale gezondheid bespreekbaar. Met passie voor verbinding en begrip, willen de hosts kwetsbaarheid meer aan de man brengen. Zo bespreken ze waardevolle onderwerpen als zelfbeschadiging, eetstoornissen, perfectie, vergeving, depressie en zo veel meer.

Leuk nieuws: binnenkort brengt het duo een boek uit!

Waar te beluisteren? Spotify, Apple en YouTube. Meer info vind je hier.

Trust Your Ssstruggle

Waarover gaat het? Charlotte gaat al sinds kind door het leven als stotteraar, Fien is gepassioneerde stottertherapeut. Samen maken ze met hun podcast ‘Trust Your Ssstruggle’ het onderwerp bespreekbaar en hopen zo het taboe te doorbreken. ‘Want spreken is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.’

Waar te beluisteren? Spotify en Youtube. Meer info vind je op trustyourssstruggle.be.

Belachelijk Eerlijk

Waarover gaat het? Gwen en Charlotte vinden het heerlijk om belachelijk eerlijk te zijn en gaan door het leven onder het motto ‘wij doen ook maar wat en dat is al goed genoeg’. In hun podcast ‘Belachelijk Eerlijk’ leggen ze de meest diverse onderwerpen op tafel: feminisme, schaamte, misbruik, vriendschappen en zelfs hallucinogene middelen.

Waar te beluisteren? Spotify, Apple en Google Podcast. Alle afleveringen vind je hier.

by NOUCHKA

Waarover gaat het? Voor de businessvrouwen onder ons: deze podcast wil je luisteren. Nouchka is online marketeer en gaat door het leven als badass girlboss. Ze helpt uit eigen ervaring vrouwelijke onderneemsters groeien – zowel in hun business als in hun mindset. Het doel? Je dromen durven najagen, inclusief geschaafde knietjes!

Waar te beluisteren? Apple en Spotify. Meer info vind je op bynouchka.com, waar je ook een aanbod vindt aan online cursussen.

Er mag al eens

Waarover gaat het? Magali De Reu is onderneemster, techblogster en copywriter. In haar talkshow nodigt ze verschillende gasten uit die openhartig spreken over zichzelf, hun welzijn en de maatschappij. Evy Gruyaert sprak over autisme, Gilles de Coster over empathie en Saar Niragire Degroof over POC (person of color, red.) zijn in de acteerwereld. Maar ook Ann Reymen, Marc Van Ranst, Sara Leemans en Evi Hanssen kwamen al over de vloer.

Waar te beluisteren? Spotify, Apple en YouTube. Meer info vind je op ermagaleens.be.

Lotte Gaat Diep

Waarover gaat het? Deze MNM-podcast is natuurlijk niet nieuw, maar onmisbaar in dit lijstje. Presentatrice en seksuologe Lotte Vanwezemael gaat eerlijk diep in de wereld van BV’s over seksualiteit, vriendschappen en relaties.

Waar te beluisteren? Spotify, Google Podcasts en Apple. Bekijk hier alle afleveringen van het tweede seizoen.

Onder Mama’s

Waarover gaat het? Sonia Pypaert is de host van deze podcast voor en door mama’s. Met warme gesprekken wil ze een veilige plek creëren voor alle mama’s – zowel ervaren als onervaren. Om wijze lessen te delen en bezorgdheden weg te nemen, volledig onder mama’s.

Waar te beluisteren? Spotify, Google Podcasts en Apple. Meer info vind je op ondermamas.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '